DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A nyári szünetig várni kell az új Manorra

A brit F1-es csapat vezetője, John Booth egy a Bahreini Nagydíj helyszínén adott nyilatkozatában az istálló idei terveiről beszélve elmondta, legkorábban augusztusban érkezhet új, 2015-ös versenygépük.

A Manor jelenleg 2014-es specifikációjú F1-es autója 2015-ös szabályok szerint átalakított változatával fut, és egészen a nyári szünetig ezzel az átmeneti modellel kell a Will Stevens, Roberto Merhi párosnak helytállnia a versenyhétvégéken.

„A 2015-ös autónkkal kapcsolatban mindig is az volt a célunk, hogy az augusztusi szünetre elkészüljünk vele” – idézi az autosport.com Booth szavait. „Figyelembe véve, hogy mennyire az utolsó pillanatban vált biztossá, hogy ott lehetünk Ausztráliában, ez egy nagyon merész célkitűzés, melynek teljesítése sok energiát emészt fel. De amint hazautazunk a tengerentúli futamokról, le kell ülnünk és összehangolni minden területet annak érdekében, hogy ilyen rövid idő alatt elkészüljünk az új autóval.”



A nyári szünet előtt tíz, míg utána kilenc F1-es nagydíjat rendeznek idén, vagyis ha a Manornak sikerülne tartania ezt az ütemtervet, az azt jelentené, hogy közel a versenyek felén már új, 2015-ös konstrukciójukkal gördülhetnének pályára. Fejlődésük egyébként már most, az átmeneti autóval érzékelhető, hiszen noha tempójuk továbbra is jelentősen elmarad a többiekétől, de a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon legalább már mindkét versenygépük célba ért, ami nagy szó az első két futamon látottak, illetve nem látottak tükrében.   

„Kína egy nagyobb előrelépést jelentett számunkra” – erősítette meg a csapatfőnök. „Minden etapot a tervek szerint teljesítettünk, és műveleti szinten ugyanazon a szinten tudtunk dolgozni, mint az előző évben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: