DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo célba vette a Williamseket

Egyelőre jónak tűnik a Red Bull, hiszen a bahreini F1-es szabadedzéseken Daniel Ricciardo délelőtt az ötödik, délután pedig a hatodik helyen zárt, míg Kvjat kétszer is a kilencedik időt futotta.

Az eddigi szenvedések után úgy tűnik, a Red Bull fel tudja venni a versenyt a Williamsekkel, hiszen az ausztrál pilóta a két-két Mercedes és Ferrari mögött a legjobb volt az első edzésen, a második gyakorláson pedig pluszban Valtteri Bottas férkőzött be elé. Elmondása szerint ezek az eredmények elfogadhatóak számára.

„Kicsit olyan érzésem van, mint tavaly, amikor a hűvösebb körülmények között gyorsabbak voltunk” – idézte Ricciardót a crash.net. „Hogy őszinte legyek, az első edzés nem volt túl rossz, de a második hely akkor is jobban néz ki. Alacsony üzemanyaggal futva jó időket tudtam autózni, ami ígéretes, a magas üzemanyaggal futott tempónak viszont még nem néztem utána, de úgy tűnik, ha könnyebb az autó, sokkal jobban viselkedik.”



Ricciardo kiemelte, miért volt fontos a nappal rendezett edzés magyar idő szerint délután egy órakor. „Nehéz teljes mértékben hasznosítanunk, de többé-kevésbé sikerült. Most van egy nappali és egy éjszakai beállításunk, és ha jól sikerült az előző, megértjük, milyen változásokat kell hoznunk, hogy egyenértékűvé váljon az éjszakaival. De ami jó, esti körülmények között gyorsabbak vagyunk.”

„A gumikopás mértéke magas lesz – nem próbáltam ki a kemény keveréket, a lágyon viszont jónak tűnünk. Két kiállást jósolok, a hátsó gumik elhasználódása pedig hasonló lesz, mint Malajziában. Remélem, hogy a hétvége további részében közelebb tudunk kerülni a Williamshez, de mindig többet mutatnak szombaton, mint mi. Talán most mi fogunk többet” – tette hozzá az ausztrál.

Csapattársa, a red bullos kalandban eddig nem sok örömet találó Danyil Kvjat két kilencedik hellyel zárta pénteki napját. „A hosszú etapomat a szokásos módon sikerült lefutnom. A gumik úgy kopnak, ahogyan vártuk, de a programunk megszakadt, amikor piros zászlóval leállították az edzést. Holnapra szeles időt mondanak, kíváncsi vagyok, hogyan befolyásolja majd ez az autó teljesítményét, de összességében remek pénteken vagyok túl” – állt az orosz nyilatkozata a Red Bull sajtóanyagában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: