DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Újra megtenném!

Noha a nemzetközi szaksajtó, a szurkolók és a versenyzőtársak szinte egy emberként förmedtek rá Nico Rosbergre a Kínai Nagydíj után tett kijelentése okán, a német F1-es nem bánta meg tettét.

A Mercedes pilótája azt kifogásolta a sanghaji verseny leintése után, hogy csapattársa, az élen haladó Lewis Hamilton szerinte szándékosan feltartotta őt, így felhúzva rá ferraris riválisukat, Sebastian Vettelt. Vélt vagy valós sérelmét Rosberg rögtön a sajtószobában szóvá is tette, amivel nem javított népszerűségi indexén. Neki azonban nem is ez volt a célja, hanem az, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, és ehhez szerinte szükséges volt az őszinte szókimondáshoz folyamodnia, mi több, a jövőben is így fog tenni hasonló esetben.

„Szükségét éreztem, hogy megállapítsak néhány tényt, mert kétségkívül meg kellett beszélnünk bizonyos dolgokat a verseny után. Mindenki szükségét látta ennek, nemcsak én. Újra megtenném” – szögezte le a Bahreini Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón Nico, majd hozzátette: „Semmit nem tennék másképp, de a részemről ezt az ügyet lezártnak tekintem, még ha most muszáj is újból beszélnem róla, mert rákérdeztek. Vasárnap este megbeszéltük ezt, és mindent tisztáztunk. A csapatvezetők egy nagyon konstruktív értekezletet tartottak, úgyhogy szerintem minden a helyére került.”



A vb-pontversenyben jelenleg csak a harmadik helyet elfoglaló pilóta ezután azt is elmondta, véleménye szerint csapatának továbbra is nehéz dolga lesz a nagydíjak megfelelő koordinálásával, mivel a Ferrari hétvégéről hétvégére komoly fenyegetést fog jelenteni kettősgyőzelmükre.

„Ezek a dolgok nem feketén-fehéren működnek, minden versenyen más és más lesz a helyzet. Ez az, ami miatt mindig vannak eltérő vélemények, még az után is, hogy kielemeztük a tényeket. Megegyeztünk abban, hogy amint egy csapat fenyegetést jelent a kettősgyőzelmünkre, lépéseket teszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk ezt az eredményt. Ez akár egy kis előnyt is jelenthet az egyik pilótánknak a másikkal szemben. Ez a csapat érdeke. Tehát minél bosszantóbbá válik a Ferrari közelsége – mint Sebastiané Kínában – annál több ilyen óvintézkedést kell tennünk” – fejtette ki még egyszer Rosberg, hogy tulajdonképpen miért akadt ki úgy a sanghaji versenyen látottak miatt: mert nem az történt, amit a csapatértekezleten előre megbeszéltek egy hasonló forgatókönyv esetén.

A másik fél, Hamilton sem úszta meg ma, hogy beszélnie kelljen az esetről, de ő is megerősítette, hogy a Mercedes már túllépett ezen, és Nico és közte szent a béke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: