DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: van, amiről nem a Renault tehet?

Az utóbbi időben a francia motorgyártó állt a kritikák kereszttüzében, miután az általuk a Red Bull és a Toro Rosso használatára bocsátott F1-es erőforrások sem megbízhatóság, sem teljesítmény terén nem hozták a várt szintet.

A Red Bull ausztrál pilótája azonban, ha a Renault-t nem is vette védelmébe, de azt önkritikusan megjegyezte, hogy bizony a Red Bullnak a saját háza táján is van mit rendbe tennie, mivel – csapattársával, Danyiil Kvjattal és a mérnökökkel egyetemben – egyelőre csak nyomozzák az ideális beállításokat 2015-ös F1-es versenygépükön.



„Azt hiszem, határozottan több van az autóban. Sem én, sem Danyiil nem találtunk még rá egy olyan beállításra, amivel igazán ki lennénk békülve. Ez pedig nagy időveszteséget jelent. Kína előrelépést jelentett ezen a téren, de még van néhány gondunk az autó egyensúlyával. Nem hinném, hogy másodpercekben, de mindenképp tizedekben mérhető ez a probléma, amire ha megoldást találunk, az remélhetőleg a Williams közelébe röpít minket” – mondta el Bahreini Nagydíj előtti hivatalos sajtótájékoztatón Ricciardo, akit az autosport.com idézett. 

Az ausztrál versenyző Sanghajban csúnyán elszúrta a rajtot, aminek következtében a 7.-ről a 17. helyre esett vissza, de maga is belátja, hogy ő hibázott, ezért Bahreinben e tekintetben is javítana. „A múlt heti rossz rajtom óta mást se várok, csak, hogy újra ott legyek a rajtrácson, és javíthassam a hibám. Nem volt ideális, ami történt, de átnézve az adatokat, egyértelmű, hogy én rontottam. Ez még egyszer nem fog megtörténni, és a lényeg, hogy tudom, mi okozta a bajt. Egyébként pedig már tavaly sem voltak a legjobbak a rajtjaink, ezért ez mindenképp egy olyan terület, ahol általánosságban véve javulnunk kell.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: