DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bahrein: Ha forróság, akkor Ferrari

A Ferrari malajziai F1-es futamgyőzelmét sokan annak tulajdonították, hogy a forróság kedvezett az SF15-T gumikezelésének – ha valahol, a bahreini sivatagban hasonlóan meleg várható.

Sebastian Vettel olyan jól tudott gazdálkodni abroncsaival, hogy Sepangban mindössze két kerékcserét kellett végrehajtania, míg a Mercedes párosának hármat – ennek köszönhető, hogy 8,5 másodperces fölénnyel legyőzte Lewis Hamiltont, és majdnem két év elteltével a Ferrari első győzelmét gyűjtötte be. A jóval hűvösebb sanghaji időjárás várhatóan kevésbé kedvezett az olasz istállónak, a Mercedes újra 1-2-ben futott be, habár különösen lágy gumikon a piros autók is megvillantották magukat.



A következő helyszín Bahrein, a szahíri sivatagi pálya – ha valahol, itt nem lesz gond a hőmérséklettel, akkor sem, ha a versenyt csak sötétedés után rendezik meg. „Határozottan többre vagyunk képesek forróságban” – jelentette ki Vettel az SID hírügynökségnek.

A Mercedes leszorítóerő és motorteljesítmény terén is a Ferrari előtt áll, a hőség azonban aggasztja őket. A csapat egy meg nem nevezett mérnöke így nyilatkozott a német Auto Motor und Sportnak: „A következő két verseny Bahreinben és Barcelonában újra nehézséget okozhat nekünk.”

Főnöke, Toto Wolff is egyetért vele: „A Ferrari veszélyt jelent ránk minden egyes pályán, ahol eltérő stratégiát tudnak használni a jó gumikezelésük miatt” – nyilatkozta az osztrák.

Nem szabad természetesen azt sem elfelejteni, hogy a malajziai vereség után a Mercedes megnövelte fejlesztésének tempóját. Ebből Kínában is profitáltak, és egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy újabb adag újítás segítségével az abroncsok kezelésén is sikerül javítaniuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: