DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Toro Rosso főnöke odavan pilótáiért

A Verstappen-Sainz pároson a szezon első három F1-es versenyén eddig csak a technika tudott kifogni, ezért a csapatfőnök Franz Tost joggal örül pilótái teljesítményének.

Max Verstappen Malajziában a sportág történetének legfiatalabb pontszerzője lett, de az évkezdet másik két nagydíján, Ausztráliában és Kínában is top10-es helyről esett ki. „Fantasztikus versenyt láthattunk tőle, különösen ami a gumikezelést illeti” – dicsérte pilótáját Franz Tost csapatfőnök. „Az autó is jól működött, ami bátorító, de mindig az a legfontosabb, hogy eredményeket érjünk el vele. Csak ez számít” – utalt Tost a futam végi motorhibára.



„Pilótáink eredményei meggyőztek minket, hogy a Red Bull jól választott, amikor Carlos Sainzot és Max Verstappent nevezte meg erre a szezonra.” A holland szezonkezdetével kapcsolatban Tost hozzátette, hogy „Verstappen nagyszerű képességekkel rendelkezik, az elkötelezettsége és a hozzáállása is nagyon pozitív. Sok időt tölt a mérnökökkel, így mindent ki tudnak elemezni. Nagyon gyorsan tanul, a fejlődési görbéje hihetetlenül meredek. Azt kell, mondjam, a boldogság nem elég kifejező szó arra, amit most érzünk a pilótáink miatt, hiszen nagyszerű munkát végeznek” – tette hozzá az osztrák.

Tost úgy véli, hogy a megbízhatóságon javítaniuk kell ahhoz, hogy komolyabb erőt jelentsenek ellenfeleikre. „Természetesen a lehető legjobb alapot kell biztosítanunk nekik ahhoz, hogy megmutathassák tehetségüket és pontzónában tudnak végezni, normál körülmények között. Sepang nagyon jól, Sanghaj pedig nagyon rosszul sikerült számunkra. Ismerjük ennek okait, de ez is hozzátartozik a fejlődési folyamathoz, hiszen mindenkit pozitívabb irányba formál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: