DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren kiáll a megvádolt Alonsóért

A spanyol versenyzőt sok kritika érte az elmúlt időszakban, egy olasz F1-es riportert pedig fel is függesztettek bírálata miatt. Csapata teljes mértékben támogatja őt, és azt vallják, remekül érzi magát náluk.

A McLaren három Formula-1-es nagydíj után is pont nélkül áll a konstruktőri bajnokságban, dacára annak, hogy Fernando Alonso személyében a mezőny talán legtöbbre tartott versenyzőjét tudhatják a csapatban. Az eredménytelenség miatt sokan nyelvüket köszörülik az eddig egekig marasztalt spanyolon – így tett Paola Saluzzi, a Sky Italia riportere is, aki azonban túl sokáig ment el, mikor a Twitteren arról írt bejegyzést, hogy Alonso visszanyerte emlékezetét barcelonai balesete után, s végre rájött, hogy arrogáns és gyengeelméjű. Ennek hatásaként a spanyol úgy döntött, ezentúl nem fog nyilatkozni a csatornának, amely következményként felfüggesztette munkatársát.

 A McLaren szóvivője közölte, teljes mértékben versenyzője mögött áll. „Döbbenettel és csalódottsággal töltött el minket Saluzzi kisasszony tweetje, amit udvariatlannak, pontatlannak, helytelennek és alaptalannak tartunk. Elégedettek vagyunk, hogy törölte. Tisztában vagyunk azzal, hogy Saluzzi kisasszony már bocsánatot kért érte, és helyesen tette” – idézi a szóvivőt a Global Media Motorsport.



Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója a La Gazzetta dello Sportnak állította, Alonso jól érzi magát új csapatánál. „Alonso boldog a McLarennél. Nem tudom, hányszor kell még ezt elmondanom. Az emberek problémákat akarnak kreálni közöttünk, de ilyenek nincsenek. Habár hét éve már versenyzett itt, a csapat és tagjai körülötte újak, és igaz, hogy eltart egy ideig, amíg mindenki együtt fog gyarapodni, de azt elmondhatom, nagyon elégedett vagyok a csapattal, és ahogyan dolgozik.”

A Bahreini Nagydíj után Barcelona következik, az Autosprint lapnak Boullier azt is elárulta, a csapat erre a versenyre időzít egy jelentős fejlesztést, ezzel is segítve Alonsót az erős hazai eredmény elérésében. „A motor egyik evolúciója fog rendelkezésünkre állni. Tudjuk, hogy az erőforrásnak bőséges tere van a fejlődésre, de az MP4-30 szintén javulni fog. Fontos aerodinamikai csomag is fog érkezni, azon a pályán, amely az egyik legjobb jelzője annak, hogy jó munkát végzel-e, vagy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: