DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton a háta közepére kívánja az új Mercedes-szerződést

Bár ő maga is az előző hétre várta új F1-es kontraktusának aláírását, Lewis Hamilton elismeri, a bejelentés amiatt várat még mindig magára, mert túl sok jogi szakzsargonon kell átrágnia magát.

Már nyílt titok, hogy a brit újabb három évre szóló szerződést készül aláírni a Mercedesszel, ami 2018-ig kötné őt a csapathoz, ám a média hónapok óta hiába várja lesben állva az ezzel kapcsolatos hivatalos közlemény érkezését. Mint a kétszeres bajnok elárulta, a dolog elsősorban miatta halad lassan.

Amióta Hamilton pár éve szakított menedzsercsapatával, a XIX Entertainmenttel, azóta ugyanis maga intézi az F1-es ügyes-bajos dolgait, és most először kellett egyedül versenyzői szerződésről is tárgyalnia.

Dppi_00115002_284



És miközben minden F1-es csapatnak, így a Mercedesnek is kiváló ügyvédek állnak rendelkezésére ehhez a feladathoz, addig Hamiltonnak most egyedül kell átrágnia magát a szerződés őt érintő részletein, ami a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul számára.

Malajziában azt mondta, a szerződéskötés folyamata 99,6%-on áll, de amikor a SkySports most arról kérdezte, hogy lát-e esélyt a kontraktus e heti bejelentésére, Hamilton így felelt:

„Elég valószínűtlennek tartom. Persze tudom, hogy az előző versenyen azt mondtam, hogy egy héten belül meglesz. De ez az első alkalom, amikor én magam folytattam le a tárgyalásokat, és el sem tudják képzelni, hányszor kellett átrágnom magam egy 80 oldalas szövegen. Ez rengeteg olvasnivaló, és az egész jogi szakzsargonnal írva. Őszintén szólva már a hátam közepére kívánom” - nyilatkozta a 30 éves brit, akinek a hétvégén a Kínai Nagydíj mellett megint aligha lesz majd ideje a paragrafusok értelmezésére. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: