DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Két verseny stagnálás várható

Az esélye mindenképpen megvan, vallotta be Eric Boullier a csapat részéről, hogy Kínában és Bahreinben nem fog annyit fejlődni a McLaren-Honda, amennyit Malajziában.

A japán vállalattal házasságra lépő csapat egyetlen pontot sem szerzett a szezon első két fordulóján, ennek ellenére a maláj versenyhétvége sokkal nagyobb sikerként értékelhető, mint az ausztrál, az időmérőn az autó csaknem másfél másodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint egy héttel korábban, és a pilótapáros a versenyen is jó tempót diktált kieséséig.

„Fejlesztésünk állapotával és a legközelebbi riválisainkhoz viszonyított fejlődésünkkel kapcsolatban optimistán távoztunk a Malajziai Nagydíjról. Azonban semmit sem veszünk adottnak, és teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy a következő két versenyen valószínűleg nem láthatunk ugyanolyan fokú fejlődési rátát, mint Sepangban” – mondta Eric Boullier versenyigazgató a csapat Kínai Nagydíj előtti előzetesében.



„Ez természetes következménye a tényeknek, hogy: először is, a talált teljesítménybeli javulások nem lineáris jellegűek – egyesek a teljesítményt, mások a hatékonyságot, megint mások a megbízhatóságot szolgálják. Másodszor, a különböző pályák úgy árnyalják a tempót, hogy nehéz olvasni belőlük, különösen egy külső szemlélő számára. Mindazonáltal minden területen keményen hajtunk, hogy javítsuk versenyképességünket” – folytatta Boullier.

Ugyanebben a sajtóközleményben Matt Morris mérnökigazgató felidézte a csapat legemlékezetesebb Kínai Nagydíját – egy egészen más kimenetelű futamot, mint amilyennek a jelenlegi ígérkezik. „Ez Lewis Hamilton nyomatékos győzelme volt a 2008-as utolsó előtti versenyen, amely megadta az alaphangot az epikus brazil finálénak, amelynek eredményeképpen végül megnyerte első világbajnoki címét. Érinthetetlen volt az egész hétvégén Kínában, 0,342 másodperccel szerezte meg a pole-pozíciót, és sosem előzték meg a versenyen, Raikkönen előtt húzott el a rajtnál, a versenyt pedig 15 másodperccel megnyerte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: