DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel vagy Hamilton az F1 igazi nagykövete?

Jelenleg erről folyik vita a nyilvánosság előtt. „Az, hogy fülbevalókkal és rapper nyakláncokkal mászkál, engem nem hat meg” – vélekedik egy korábbi ferraris pilóta.

A Formula-1 ura, Bernie Ecclestone nem titkolja, hogy a kétszeres bajnok Lewis Hamiltont, vagy a négyszeres címszerző Sebastian Vettelt tartja-e a sportág hitelesebb képviselőjének: a Malajziai Nagydíjon nyilatkozott arról, hogy Hamilton milyen jó reklám az F1-nek. „Amellett, hogy tehetséges, ő egy jó fiú, kimegy az utcára, és a Formula-1-et támogatja és népszerűsíti. Ő 100 %-osan egy jegyiroda” – nyilatkozta.

Vettel viszont nem kapott dicséretet tőle: „Megmondtam Sebastiannak, hogy azt kellene csinálnia, amit ő csinál. Ő bajnok volt, pénzt kapott érte, de azok közé tartozik, akik azt hiszik, a feladatuk annyi, hogy versenyautót vezetnek. Ennél azért kicsit több.”



Vasárnap azonban Sebastian Vettel szinte mindenkit meglepve legyőzte Lewis Hamiltont a futamon, a Ferrarit pedig majdnem két év után első győzelmével ajándékozta meg. És ezzel együtt a német pilóta – akit egyesek Michael Schumacherhez hasonlítottak – értékelése is nagyot nőtt.

„Nem értek egyet Bernie-vel, amikor azt mondja, hogy Hamilton jobb a sportnak” – szegült szembe Ecclestone-nal a korábbi Ferrari-pilóta, Ivan Capelli. „Az, hogy fülbevalókkal és rapper nyakláncokkal mászkál, engem nem hat meg. Vettel viszont úgy örült vasárnap, mint egy gyerek, annak ellenére, hogy négy cím már lapul a zsebében. Ez az, ami az embereket a pályára viszi. A győzelme után a kereslet a jegyekre jelentősen megnőtt.”

Capelli utolsó szavai felett nem érdemes elsiklani, ugyanis ő sem minden érdek nélkül áll Vettel oldalán. A háromszoros F1-es dobogós ugyanis a monzai Olasz Nagydíj jövőjén dolgozik, amelynek szerződése 2016 után lejár, a léc pedig igencsak rezeg alatta. Vettel győzelmének hatására már most megnőtt az érdeklődés a futam iránt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: