DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Susie Wolff: Nők között nyerni nem dicsőség

Bernie Ecclestone napokkal ezelőtt állt elő az önálló női F1-es sorozat ötletével, a lehetséges résztvevők azonban eddig nem rajonganak az elképzelésért. Susie Wolff kifejezetten lebecsüli a más nők elleni versenyzést.

Mivel női versenyző nincs a Formula-1-ben, többek között a szuperlicensz-pontrendszer 2016-os bevezetése miatt pedig úgy tűnik, pár évig nem is lesz, Bernie Ecclestone gondolt egy nagyot, és előadta jelenleg még csak gondolatként létező elképzelését: egy önálló, a versenyhétvégék keretein belül zajló sorozatot női résztvevőkkel, Formula-1-es autókkal. Természetesen nem kellett sokat várni a női pilóták reakciójára sem, köztük a Williams-tesztpilóta Susie Wolfféra, aki jelenleg talán a legismertebb közülük, ezáltal pedig biztos helye lenne a mezőnyben.

Wolff úgy érzi, rögtön bajnokesélyes lenne a női szériában, azonban ennek ellenére is inkább a megszokott, férfiak által kitaposott úton szeretné folytatni. „A szívemre tehetem a kezem, és elmondhatom, nem érdekelne engem, hogy egy olyan női versenyt megnyerjek. Inkább nem is indulnék el, mert mit nyerek? Egy olyan versenyt, ahol csak azt nézik, lány vagy-e, hogy teljes legyen a rajtrács?” – utalt arra, hogy pillanatnyilag kevés versenyképes női pilótát találni a világ versenypályáin.



A 22 éves brit Alice Powell, aki GP3-ban és Formula-3-ban versenyzett, finomabban fogalmazott, de ő sincsen oda az ötletért. „Vegyes érzéseim vannak, mivel ahhoz szoktam hozzá, hogy férfiak ellen versenyzek” – árulta el a Sky televíziónak. „Ez a világ kevés olyan sportjának egyike, ahol a férfiak és nők azonos szinten mérkőzhetnek meg, ez pedig számomra különleges.”

„De nem utasítanék vissza lehetőséget arra, hogy Formula-1-es autót vezessek, ezért ebben a tekintetben jó az ötlet. A kérdésem az, hogyan oldanák meg a pénzügyi hátteret, mert azt megszerezni mindig nagyon, nagyon nehéz.” Ez ellentmond annak, hogy nyilatkozatában Bernie Ecclestone épp azt emelte ki, a női széria több új szponzor érdeklődését keltené fel.

Susie Wolff és Alice Powell a női Formula-1 általunk elképzelt rajtrácsára is felkerültek, 16 társukkal együtt.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: