DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force Indiánál ismét beszóltak a Manornak

A silverstone-iak helyettes csapatvezetője szerint a Manor helytelenül járt el, amiért csak egy autót versenyeztetett Sepangban, és sosem tudta egyszerre pályára küldeni mindkét versenyzőjét.

A gárda már Bernie Ecclestone-nál is kihúzta a gyufát azért, mert Melbourne-ben egyetlen kilométert sem sikerült megtennie - két héttel később aztán javult a helyzet, de csak Roberto Merhi tudott tisztességes számú kört belepakolni autójába - Will Stevens a kvalifikáció után a versenyt is kénytelen volt kihagyni.

Bob Fernley szerint a Manor direkt tanúsít ilyen hozzáállást, ami nem nyerte el a tetszését. „Nem lepett meg!” - nyilatkozta a brit az F1i.com-nak. „Nekem semmit sem kell mondanom, az irányítók úgyis hamarosan megteszik. Az tisztán látszott Ausztráliában, hogy a program annyiból állt, hogy elmennek, de nem tesznek meg egy kilométert sem - tudomásom szerint nem is lett volna elég üzemanyaguk sem.”



„A stratégia Malajziában is egyszerű volt azzal, hogy egy autót versenyeztetnek, de bele kell gondolni: mennyire kapcsolódik ez össze azzal, amit eredetileg célként kitűztek? De ennek a megvitatása az FIA-ra és a kereskedelmi jogok tulajdonosára tartozik, nem pedig ránk. A Manor dolga eldönteni, milyen taktikával futnak.”

Fernley hozzátette, hogy ez a hozzáállás nem tesz jót a Manor imázsának sem. „Ha egy autót pályára tudsz küldeni, akkor már miért ne lehetne kettőt, és így még jobban is lehetne tesztelni őket. Szerintem Kínában már muszáj lesz így tenniük, ez ugyanis nem tesz jót a róluk kialakított képnek. Magukba kellene nézniük, és elgondolkodni azon, hogy vajon ez a helyes hozzáállás? Hiszen nagyon elszántak voltak akkor, amikor még meg sem érkeztek a pályára” - vélekedett a Force India helyettes csapatfőnöke.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: