DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg nem értette, mi folyik a versenyen

Nico Rosberg bosszús - kicsit a csapata, kicsit a rádiókommunikációt korlátozó szabályok miatt, ugyanis elmondása szerint a sepangi verseny során szinte végig a sötétben tapogatózott.

A német a harmadik helyen ért célba Malajziában, de Sebastian Vetteltől és Lewis Hamiltontól mindvégig tisztes távolságban haladt, és csak az utolsó etapban tudott kissé közeledni csapattársára, amikor a brit autóján keményebb gumikeverékek voltak.

ros (1)



Rosberg a leintést követően nem palástolta csalódottságát, elmondta ugyanis, hogy nehezére esett átlátni a versenyt az autóból ülve, különösen amiatt, mert a csapata túl kevés információval látta őt el a rádión keresztül. Mint ismeretes, a tavalyi szezon közepén az FIA tiltólistára tette a rádiókommunikáció azon elemeit, amelyek a pilóta teljesítményének javítását szolgálnák, ezzel is nagyobb felelősséget adva a versenyzők kezébe.

„A mérnökök nem az autóban ülnek, nekik ott vannak a számítógépek, a csodálatos számok és minden ilyesmi, nekem viszont semmi ilyen nem áll a rendelkezésemre, így nehezen értettem meg, hogy mi is történik” - ismerte el Rosberg. „Már csak a motiváció miatt is fontos lenne tudni az ilyen részleteket, hogy tudjam, mire kell figyelni, de a mai versenyen ez kicsit hiányzott.”

„Utána kell néznünk, hogy mit tehetünk ez ügyben, hogy legközelebb kicsit szélesebb képet kapjak a történésekről. Például nem értettem az első bokszkiállást sem. Egy ponton közeledtem Lewisra, aztán kiálltunk, és soha többé nem láttam őt, eltűnt a távolban. Ez hogyan hat a motivációra? Megmondom: nem túl jól. Később kiderült, hogy másmilyen gumit használt, amit viszont én nem tudtam. Az ilyen dolgokat át kell majd vizsgálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: