DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Merhi duplán harcban az idő ellen

A Manor spanyol pilótájának nemcsak azért kell kapkodnia, hogy a kvalifikációs 107 %-os szabályba beférjen: vasárnap Malajziában F1-es versenye, hétfőn Spanyolországban WSR-tesztje lesz.

Biztatóan, műszaki hibáktól mentesen indult a Manor első igazi idei nagydíja Malajziában, az első két edzés mindegyikén Will Stevens bizonyult jobbnak: amíg a brit versenyző mindkétszer épp befért a legjobb idő 107 %-ba, Roberto Merhi kétszer néhány tizeddel kicsúszott onnan. A mai harmadik edzésen a spanyol már megverte kollégáját, Nico Rosberghez viszonyított 6,957 másodperces lemaradása azonban még mindig túl sok volt. Ha a Q3-ban sem sikerül a megadott mértéknél közelebb kerülnie a leggyorsabb versenyzőhöz, nem indulhat el a vasárnapi versenyen.

Mikor Merhit arról kérdezték, bizakodó-e a kvalifikáció esélyeit illetően, határozottan válaszolt – már a stewardok különleges engedélye jár a fejében. „Bizonyos szempontból már most sikerült, mert ha 107 %-on belül vagy az egyik edzésen, akkor teljesítheted a versenyt. Több mint magabiztos vagyok, mivel azt hiszem, több mindenben fejlődhetünk, főleg a vezetés terén, mint a többiek. Azt hiszem, magamnak is fejlődnöm kell, és a csapatnak is, mert ez az első napunk” – magyarázta Merhi.



Ha részt vehet a vasárnapi futamon, máris újabb versenyfutásba fog kezdeni: a Formula-1 mellett ugyanis a Formula Renault 3.5 szériában is rajthoz áll a Pons csapattal, a bajnokság utolsó szezon előtti tesztje pedig hétfőn kezdődik, a spanyolországi Motorland Aragon versenypályán.

„Természetesen nagy sietség vár Robertóra, az elejét biztosan kihagyja, és talán az első délelőttöt is, de bízunk benne, hogy legalább másfél napot vezethet” – nyilatkozta a Pons istálló csapatfőnöke, Emilio de Villota Jr. „Roberto este nyolckor távozik Malajziából, menetrend szerint pedig reggel kilenckor száll le Barcelonában. Egy autó fog várni rá, ami a Motorlandhez viszi, ami két és fél óra. Ha kihagyja a délelőttöt, akkor is nagyon értékes számunkra, hogy ott lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: