DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Végre pályára lépett a Manor

A két autóval összesen 34 kört teljesítettek, ráadásul Will Stevens mindkét edzésen a 107 %-os határon belül szerepelt. Merhi kicsúszással zárta első teljes F1-es napját.

Hat másodperces lemaradás a Mercedeshez képest – habár Lewis Hamilton problémákkal teletűzdelt napon érte le legjobb idején – nem is olyan rossz, figyelembe véve, hogy lényegében első tesztnapját teljesítette ma a Manor, hónapokkal lemaradva a többi csapattól. A szezonnyitó szoftverproblémái, amelyek miatt nem sikerült beindítani az autókat, megoldódtak, így ma Will Stevens és Roberto Merhi is körözni tudott a két edzésen.

„Igazán jó dolog volt ismét F1-es autóban ülni, és belecsapni a versenyzésbe” – nyilatkozott Stevens, aki második igazi versenyhétvégéjét teljesíti a 2014-es szezon végi caterhames beugrás után. A Manor mindkét edzésen a leglassabb köridőket futotta meg, ám Stevens délelőtt és délután is gyorsabbnak bizonyult csapattársánál. „A nap simán haladt, és különösen elégedett vagyok, hogy az időm mindkét edzésen 107 %-on belül volt. Nincsenek illúzióim az előttünk álló kihívások felől, sűrű éjszaka áll előttünk, hogy átrágjuk magunkat az adatokon, és próbáljunk fejlődni.”



Roberto Merhi legjobb körei egyik edzésen sem fértek bele a kvalifikációhoz szükséges 107 %-ba, ráadásul délelőtt csak 6-szor ért körbe a pályán – feleannyiszor, mint Stevens –, mivel a hátsó egyenes előtt megpördült, és kavicságyba ásta autóját. „Jó volt végre mozgásba jönni, pozitív az is, hogy a csapatnak egyenes napja volt. Délelőtt végre tisztességes időt sikerült a pályán tölteni, érzetet kaptunk az autóról és az irányról, hol állunk.”

„A második edzésen rendes körözésbe kezdtünk, de sajnos egy kis kicsúszást szenvedtem el a 12-es kanyarban, ami véget vetett az edzésemnek. Bocsánatot kérek a csapattól, mivel minden jól alakult, de várom, hogy holnap ismét az autóban üljek, és ott folytassam, ahol abbahagytuk” – zárt Merhi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: