DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo: Most már kellemes vezetni az autót

A Red Bull problémái hirtelen jelentősen javultak a maláj hétvégén. Mindkét versenyző elégedett, Danyiil Kvjat negyedik helyet szerzett a második edzésen. Ricciardo esőt remél.

Az első szabadedzésen Daniel Ricciardo szállította a jobb eredményeket a Red Bull számára, aki 6. pozíciót szerzett, miközben csapattársa, Danyiil Kvjat a 9. helyen végzett. A második edzésen Ricciardo csak 10. pozícióban futott be, de problémák miatt kevés időt töltött a pályán, helyette viszont Kvjat szerepelt erősen, 4. lett Hamilton, Raikkönen és Rosberg hármasa mögött, 0,556 másodpercre az éllovastól. Ausztráliában a páros a vezethetőségére panaszkodott, a területen hirtelen javulás állt be.



„Néhány dolog határozottan pozitív, és a melbourne-i vezethetőségi gondok zöme most sokkal jobb. Jóval kellemesebb volt vezetni az autót” – nyilatkozta Daniel Ricciardo. Lelkesedését még az sem törte le, hogy délután csak 8 kört tudott megtenni, egy korábbi nyilatkozata alapján épp motorgondok miatt. „Délelőtt a beállítással kellett dolgoznunk, délután viszont néhány probléma korlátozott minket. De javulunk. Ha esőt látok az időmérő előtt holnap, valószínűleg mosolyogni fogok!”

„Volt néhány kisebb problémánk az edzés vége felé, de semmi túl nagy, és a dolgaink sokkal jobban festenek itt, jó köröket gyűjtöttünk ma” – vette át a szót Danyiil Kvjat. „Határozottan sok még a potenciál, a dolgok pedig jobban állnak Melbourne-höz képest, csak folytatnunk kell a kemény munkát. Az eredménylisták jók, de még csak péntek van, ezért túl sokat nem lehet beléjük látni. Fontos, hogy mi fog történni holnap és vasárnap. Folytatjuk a harcot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: