DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas a hátműtét esélyeiről beszélt

Azt követően, hogy az F1-es szezonnyitót hátfájdalmai miatt kihagyta, Valtteri Bottas most visszatért a pályára. De vajon mennyi az esélye, hogy két éven belül a másik finn is kés alá feküdjön?

Úgy tűnik, ez a hátfájás csak a finneket sújtja az F1-ben mostanság. 2013 végén Kimi Raikkönennek kellett két futamot kihagynia a hátfájdalmai miatt szükséges operáció okán, most pedig Bottasnál is problémák jelentkeztek. A fiatalabbik finnbe hirtelen, a melbourne-i időmérő végén nyílalt bele a fájdalom, de két hét alatt sikerült rendbe hoznia magát Malajziára.

formula-1-test-spanish-valtteri-bottas-williams_3260621



„Teljesen fájdalommentes vagyok, legalábbis a hétköznapi dolgok végzése közben. Majd meglátjuk, hogy vezetés során mi lesz a helyzet” - mondta Bottas még az első edzés megkezdése előtt, amit aztán végül rendben teljesíteni tudott. „De sokat dolgoztunk ezen a tréneremmel, és a csapattal is tesztelgettünk néhány dolgot az üléspozíciómat és a fékerőt illetően.”

Amikor arról kérdezték, kilátásba helyezett-e maga számára egy operációt a probléma végleges száműzése érdekében, így felelt:

„Ezen a ponton egyáltalán nem tűnik szükségesnek. Csak figyelnünk kell azokra a dolgokra, amelyek szerintünk a gondot okozhatták. Elég jó elképzelésünk van arról, hogy mi lehet az, ezért megváltoztattuk az ülés és a pedál pozícióját. Emellett pedig az edzéseim során is jobban koncentrálok azokra a kritikus izmokra a hátam alsó része és a csípőm környékén.”

A Williams Ausztráliában az ő hiányában is csak három pontot veszített a Ferrarival szemben, így Bottas most optimista azt illetően, hogy a hétvégén az olasz csapat fölé kerekedhetnek.

„Most már két autónk van, ez olyan számunkra, mint a dupla pontok” - viccelődött a rosszemlékű tavalyi szabály felemlegetésével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: