DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A forróságra összpontosít a Sauber

Az Ausztráliában remeklő svájci csapatnál Marcus Ericsson vitte a prímet pénteken, Felipe Nasr a gumikra panaszkodott, és lehetőséget kapott ferraris hátterű F1-es tartalékpilótájuk is.

Három versenyző is vezetett a Malajziai Nagydíj pénteki napján a Saubernél, az első szabadedzésen ugyanis az istálló tartalékversenyzője, Raffaele Marciello ugorhatott be, Felipe Nasr helyén. Marcus Ericsson volt az egyedüli, aki délelőtt és délután is autóba ült, ennek köszönhetően hozzá fűződnek a legjobb eredmények, 10. és 9. helyeket ért el a két edzésen, délutáni lemaradása 1,471 másodpercet tett ki.

„Délelőtt jól kezdtük a hétvégét, ígéretes etapokat teljesítettünk stabil köridőkkel, és a beállításon is dolgoztunk, ami elégedettségre adott okot” – nyilatkozott az összesen 46 kört teljesítő svéd. „A második edzésen tovább építettünk arra, amit reggel tanultunk. Kicsit balszerencsések voltunk, amikor közepes gumikkal tértem vissza a pályára, mert a bemelegítő körömön piros zászló jelent meg. A bokszba kellett jönni, így a gumiszett legjobb tapadását veszítettem el. Vasárnap mindenkinek kihívást fog jelenteni a nagy hőség, gumikezelés szempontjából nehéz lesz.”



A melbourne-i szezonnyitó sztárja, Felipe Nasr Ericsson mögött, a 12. pozícióban zárta a második edzést, amelyen 30 kört gyűjtött be. Az első gyakorlás kihagyása nem jelent számára hátrányt, mivel a sepangi aszfaltcsíkon már versenyzett. „Gyorsan kellett felzárkóznom délután. A pályát nem ismerem, az nem volt gond, az edzés azonban nem sikerült ideálisan, a hőmérséklet miatt a hátsó gumikkal szenvedtünk. Sok munkánk lesz este” – mondta a brazil pilóta.

Marciello első alkalommal ült a Sauberben és Malajziában is először vezetett, ennek ellenére csak fél másodpercet kapott a reggeli edzésen Ericssontól – ugyanennyivel maradt le a másodikon Nasr is. 2011 óta először vett részt olasz pilóta nagydíjhétvége eseményén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: