DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: Lavinát a hógolyóból?

Jenson Button, a wokingi F1-es istálló 2009-es világbajnoka ezt szeretné, bár a hasonlatnak kissé rossz az időzítése, mert e hét végén az idei versenynaptár legforróbb helyszínén vizitál a mezőny.

Így a brit inkább abban bízhat, hogy a McLaren hátránya is olyan gyorsan fog elolvadni idén a többi csapattal szemben, mint amilyen gyorsan egy hógolyó olvadna el a sepangi aszfalton.

„Talán a hógolyóeffektus segíthet rajtunk, amikor hirtelen több időt találsz annál, mint amit reméltél, mert a dolgok egy csapásra elkezdenek működni, és egyik jó dolog hozza a másikat. Remélem, ez velünk is így lesz” – mesélte el Button, miről szokott álmodni mostanság, de gyorsan vissza is rángatta magát a földre, a realitások talajára.



„Messziről nézve valószínűleg senki nem fog látni semmi változást ezen a hétvégén a teljesítményünkben, de ha a többiekhez viszonyított köridőket közelebbről megnézzük, akkor szerintem tetten érhető lesz a változás. A gond csak az, hogy jelenleg annyival a többiek mögött járunk, hogy hiába fejlődünk, ez pozíciónyerésben nem fog egyből megmutatkozni” – utalt rá a brit, hogy senki ne várja őket a Melbourne-ben elért 11. helyezésnél előbbre. 

A magukhoz képest történő előrelépést azonban biztosra veszi. „Jó nagyot fogunk fejlődni az erőforrásunk teljesítménye és a hűtés tekintetében, de aerodinamikai téren is, mivel lesz néhány új alkatrész az autónkon, ami segíthet. Nem akarunk konzervatívak lenni, mert nem az a célunk, hogy csak körözgessünk és célba érjünk. Ausztráliában még ez volt a helyzet, illetve az, hogy minél több információt gyűjtsünk, mert előtte 12 kör volt a legtöbb, amit egyhuzamban meg tudtunk tenni az autóval. Nagyon fontos volt számunkra, hogy végre stabilizáljuk az autónk hőmérsékleti adatait, és rengeteg adatot gyűjtöttünk azon a versenyen. Sepangban a hűtőrendszerünk is kulcsszerephez jut majd a nagy hőség miatt” – vetítette előre Button, aki a malajziai forróságban alighanem továbbra is hógolyókról fog álmodni, amikből nagy-nagy lavina lesz…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: