DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Eltűnt a Williams előnye az egyenesekben?

A grove-i F1-es istálló pilótája, Felipe Massa ezt emelte ki a Malajziai Nagydíj előtti nyilatkozatában. A brazil szerint a Ferrari utolérte őket azokon a területeken, ahol tavaly még előnyben voltak hozzájuk képest, így most rajtuk a sor, hogy reagáljanak erre.

„Többé nincs előnyünk velük szemben az egyenesekben. Ez az egy dolog az, ami egyértelműen kiderült a Ferrariról Melbourne-ben – rengeteget fejlődtek motorikusan. Egy sokkal jobb rendszerük, egy sokkal jobb erőforrásuk van most, mint tavaly. Az előző szezonban a kanyarokban rendre időt veszítettünk a Ferrarikhoz képest, mert kevesebb leszorítóerőnk volt, mint nekik, az egyenesekben viszont nyertünk velük szemben. Ezzel tudtuk kompenzálni a kanyarokban elszenvedett hátrányunkat, de ez többé nincs így. Úgyhogy most rajtunk a sor, hogy az aerodinamika terén viszont mi érjük utol őket” – avatott be minket az ex-, illetve jelenlegi csapata közötti ádáz fejlesztési verseny részleteibe Massa, aki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon alulmaradt Sebastian Vettellel és a Ferrarival szemben a dobogó legalsó fokáért vívott párharcban.



A másik fő erőssége 2014-ben a jó fogyasztás volt a Williamsnek, melynek köszönhetően kevesebb üzemanyaggal a tankjukban kezdhették meg a versenyeket a riválisoknál. A rutinos brazil szerint idénre azonban ez az előnyük is eltűnt. „Melbourne-ben nekünk is problémáink voltak a fogyasztással, ugyanúgy, mint a Ferrarinak. A verseny alatt kicsit spórolnunk kellett az üzemanyaggal, úgyhogy még ezen is sokat kell dolgoznunk. Valamit megváltoztattunk a motoron, ez már egy másik szisztéma, mint amit tavaly használtunk, és még ki kell tapasztalnunk, hogy miként tudjuk ezt hatékonyan fejleszteni” – zárta üdítően részletekbe menő nyilatkozatát Massa. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: