DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Több dolgot változtattunk az autóban

Mégpedig az ülés és pedálok pozícióját, hogy háta kevesebb terhelésnek legyen kitéve. A finn F1-es egyre jobban érzi magát, és biztos benne, hogy sérülése nem fog akadályt jelenteni.

Valtteri Bottas háta megsérült az Ausztrál Nagydíj kvalifikációján, porckorongsérve miatt nem tudott rajthoz állni a vasárnapi futamon. Az elmúlt két hetet Indonéziában felépüléssel töltötte, és habár a csapat számolt a lehetőséggel, hogy ismét nem tud versenyezni – Pascal Wehrlein személyében tartalékost is kijelöltek – ma eldőlt, hogy a finn a Malajziai Nagydíj mezőnyében lesz. Az autóban több változást végeztek, hogy a fájdalmak ne jöhessenek elő újra.

„Van egy elég jó ötletünk, ezért egészen jelentős mértékben változtattunk az ülés és pedálok pozícióján. Így a hátam semlegesebb helyzetbe kerül az autóban, kevesebb nyomás éri a porckorongokat. Azt hiszem, most már megoldottuk a problémát” – idézi az Autosport lap Bottast, aki úgy gondolja, a bajokat a melbourne-i versenypálya egyenetlen aszfaltja okozta, a téli tesztek ezért folyhattak még zökkenőmentesen.



 „A múlt hét vége felé már tudtam dolgokat csinálni fájdalom nélkül, a hétvége során pedig edzeni, úszni és cross-trainingezni minden fájdalom nélkül. Minden tőlünk telhetőt megtettünk ebben a rövid szünetben, még szerencse, hogy két hétig tartott. Igazán magabiztos vagyok. Jól gyógyultam, és folyamatosan egyre jobban és jobban érzem magam. Nincsenek fájdalmaim, az orvosok pedig azt mondták, hogy a fájdalom fog korlátozni, nem a biztonság.”

„Olyan volt, mintha egy kést állítottak volna belém, a fájdalom pedig fokozódott éjfélig” – emlékezett vissza Bottas a sérülés pillanatára, amely utolsó Q2-es körében, a 13-as kanyarban történt meg. Másnap már versenyezni szeretett volna. „Csalódott voltam, hogy nem mehettem, de tiszteletben tartom az FIA döntését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: