DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: Csak a versenyről kérdezhetik Alonsót

A spanyol F1-es csütörtökön még beszélhet balesetéről, péntektől kezdve azonban kizárólag a versenyhétvégével kapcsolatos kérdésekre fog válaszolni – szögezte le előre a McLaren.

Fernando Alonso a Malajziai Nagydíjon visszatér a Formula-1 mezőnyébe – habár az utolsó orvosi engedélyeket még meg kell kapnia az indulásra –, a média képviselői pedig első alkalommal vethetik rá magukat a spanyolra, aki barcelonai tesztbalesete óta még nem beszélt a történtekről. Alonsónak jelenése lesz a verseny előtti csütörtöki sajtótájékoztatón is, ahol várhatóan rá fog irányulni a legtöbb figyelem.

A McLaren most kijelentette: a „balesettel, felépüléssel és visszatéréssel” kapcsolatos kérdéseket egyedül az említett sajtótájékoztatón lehet majd feltenni. A hétvége további részében Alonso nem fogja megválaszolni őket. „A célszerűség érdekében Fernando és a csapat szívélyesen megkéri, hogy a péntekre, szombatra és vasárnapra maradó médialehetőségeket a versenyhétvégéről és világbajnokságról szóló kérdésekre használják fel. Udvariasan megtagadjuk a válaszadást ebben az ügyben a csütörtöki tájékoztató után.”



Fernando Alonso szintén a vezetésre koncentrál Sepang előtt. „Nehéz hétvége lesz, de várom, hogy először üljek nagydíjon az MP4-30-ba, és újra versenyezhessek.” Szüksége lesz arra, hogy visszanyerje baleset előtti formáját, ugyanis Malajzia azok között a helyszínek között szerepel, amelyek a legkeményebben veszik igénybe a pilótákat. „A maláj hőség mindig kíméletlen a versenyzőkkel, de erre fókuszáltam az edzésem során, és határozottan felkészültem minden időjárási körülményre, amely Sepangban fogadhat minket.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: