DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa gyors kiállásokat követel csapatától

Az Ausztrál Nagydíjon a Williams erősen teljesített a bokszkiállásnál, Felipe Massa azonban felhívta az F1-es csapat figyelmét, a további versenyeken is ilyen szereplést kell felmutatniuk.

A helyzet elsőre ellentmondásos, mivel Felipe Massa épp a kiállások időszakában veszítette el a melbourne-i harmadik helyét Sebastian Vettellel szemben: kivezető körén Daniel Ricciardo tartotta fel, 1,5 másodperc hátrányt szedett össze, a Ferrari pilótája így át tudta ugorni őt. Valójában azonban a Williams jó munkát végzett a bokszban, a kerékcsere 0,6 másodperccel gyorsabban zajlott, mint Vettelé, és Massa a bokszutcában is kevesebb időt töltött. A csapat még a téli tesztelésen egy teljes napot csak a kiállásoknak szentelt – eddig úgy tűnik, megérte.



Felipe Massa azonban felhívta a figyelmet, nem szabad előre örülni, eddig csupán egyetlen gyors kerékcsere áll a hátuk mögött. „A fiúk jó munkát végeztek a kiállásnál, de ez csak egy alkalom volt. Stabilan kell hoznunk ugyanezt. Az állandóság az, ami számít a világbajnokságban, és igazán dolgozunk rajta.”

Az állandóság még a bokszkiállásnál is jóval fontosabb a pontok terén: a megsérülő Valtteri Bottas azonban rajthoz sem tudott állni Melbourne-ben, így a Williamsnek egyedül Massa szerzett egységeket. „Kár, hogy nem sikerült mindkét kocsival versenyezni, de fontos volt, hogy pontszerzéssel kezdjük a szezont. Biztos vagyok benne, hogy jó formában leszünk a következő versenyen” – vélekedett a brazil.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: