DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton a héten szerződést hosszabbíthat

Ezt a brit F1-es világbajnok maga vallotta be egy nyilatkozatban – állítása szerint a kontraktussal már csak az ügyvédeknek van teendője. 2018 végéig maradna a Mercedesnél.

Persze hallottunk már elégszer bizakodó nyilatkozatokat, hogy mikor fog végre aláírás kerülni a szerződéshosszabbításra, amelyet már az előző szezon közepe óta húznak-halasztanak. Lewis Hamilton jelenlegi, hároméves kontraktusa az idei év végén jár le, mivel ő a világbajnok, arra pedig a Mercedesnél nyílik a legnagyobb esély, hogy egy pilóta még évekig a legjobb autót kapja, mindkét félnek érdeke, hogy együtt folytassák, amelynek többször is hangot adtak.

„Már az ügyvédeknek küldjük vissza, ezért remélhetőleg a hétvége előtt véglegesítve lesz” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak. Az eddig történtek fényében azért hozzátette: „Ez nagyszerű lenne, de ha nem, a kellő időben meg fog történni.” Mindenesetre nem lenne meglepő, ha a főszponzor Petronas miatt a Mercedes egyik „hazai” versenyének tekintett Malajziai Nagydíjon jelentenék be a bajnok maradását.



Hamilton saját maga tárgyalt főnökeivel a hosszabbításról, mivel menedzsmentcégével, akik annak idején Mercedeshez igazolását segítették, tavaly év végén szakított. A szerződésről szóló tárgyalások a 2014-es idény közben kezdődtek, az Orosz Nagydíj után azonban a bajnoki csatára való tekintettel felfüggesztették őket. Több hír szólt arról, hogy már az Abu Dhabi Nagydíj másnapján folytatódhatnak, ám az egész téli szünet során nem történt fejlemény.

A brit Times és Telegraph lapok Hamilton új fizetését is igyekeztek megsaccolni: előbbi 55, utóbbi akár 60 millió eurós gázsit képzel el. Mindenképp hozzá kell tenni, ezek irreális magas számoknak tűnnek: Hamilton már idén is a legjobban kereső pilóta volt, Fernando Alonsóval holtversenyben, azonban a The Richest szerint „csak” 27 millió dollárt kaptak kézhez.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: