DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Még közelebb leszünk a Mercedeshez

A csapat szakembere szerint a Ferrari újra a második erő lehet az F1-es Malajziai Nagydíjon – a sepangi és ausztrál pályát összehasonlítva azt is levezette, hogy miért jósolja így.

Az olasz istálló jó formában indította a 2015-ös szezont, közvetlenül a Mercedes mögött ért célba, kérdés azonban, hogy feljavulásuk mennyire lehet tartós. Ausztráliában 34 másodperccel maradtak le a domináns csapat futamgyőztesétől, Lewis Hamiltontól, a Ferrari szakembere, James Allison szerint Sepangban maradnak a második erő, és közelebb lesznek az említett különbségnél.

„Tételezzük fel, hogy a Mercedes nem fog hibázni. A melbourne-i különbségeket figyelembe véve arra számítunk, hogy az élen lesznek” – kezdte a Scuderia technikai igazgatója. „De úgy gondoljuk, hogy egy kicsit közelebb tudunk kerülni hozzájuk, ha mindent helyesen csinálunk. Melbourne-ben ez nem sikerült, remélem, Malajziában erős harmadik és negyedik rajthelyet szerzünk.”



Bár első ránézésre ég és föld a különbség a félig utcai melbourne-i és a Hermann Tilke által tervezett sepangi pálya között, Allison szerint a helyszínek jellege nem annyira eltérő, sokkal jelentősebb tényező a más időjárás. „Sepang egy teljesen különböző éghajlat, de a pálya annyira nem más. Általában két fő szempontból tekintünk a pályákra: mennyire érzékenyek a lóerőre, és mennyire az aerodinamikára.”

„Ha ilyen tekintetben nézünk Sepangra Melbourne-höz viszonyítva, azt láthatjuk, hogy hasonló hozzá. Ezért az az autó, amely versenyképes volt Melbourne-ben, az maradhat Sepangban is. A különbség annyi, hogy Sepang nagyon forró, emiatt kihívás lesz tartani az autó helyes hőmérsékletét, valamint a gumikét is. Ez nagyobb feladat, mint Melbourne-ben volt” – magyarázta Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: