DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Rengeteg lehetőség rejlik az autóban

Ha minden jól megy, a hétvégén Fernando Alonso megkezdheti a szezont a McLaren volánjánál. Bár korábbi három sepangi győzelmét aligha ismétli meg, bízik saját felkészültségében.

A spanyol a szezonnyitó kihagyása után Malajziában már autóba ülhet, ha csütörtökön az FIA orvosi vizsgálatait is sikerrel teljesíti. Alonso a tesztek során is csak 117 kört tudott megtenni az MP4-30-assal, de a szimulátorban végzett munka és a melbourne-i adatok áttanulmányozása után már tudja, hogy mire számíthat.

„Közelről figyeltem az ausztráliai történéseket és a csapattal is végig kapcsolatban álltam az érkezésük pillanatától” - mondta a spanyol a McLaren sepangi előzetesében. „Egyértelmű, hogy rengeteg munka áll előttünk, de Jenson melbourne-i eredménye biztató volt a megbízhatóság és az adatgyűjtés szempontjából, ami rendkívül fontos ebben a szakaszban. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Kevinnek [Magnussen] is a hétvégi erőfeszítéseiért, és sajnálom, hogy nem tudott eljutni a rajtrácsig.”

alonso (1)



„Sokat dolgoztam az erőnlétemen, jól érzem magam és készen állok a hétvégére. Malajziában a hőség mindig nagyon megterhelő, de az edzéseim során ezt tartottam szem előtt, és mindenféle időjárásra felkészültem, amit Sepang tartogathat. Ez a pálya mindig is az egyik kedvencem volt, hiszen szép csatákra ad lehetőséget az egyenesekben és a gyors kanyarokban. Már háromszor nyertem Malajziában, köztük 2007-ben a McLarennel, és bár jelenleg messze vagyunk az első helytől, a McLaren-Hondánál mindenki keményen dolgozik a csomag fejlesztésén, hogy minden versenyre egyre nagyobb lendületet szerezzünk. Rengeteg lehetőség rejlik az autóban, és mindaddig küzdeni fogunk, amíg nem látjuk az eredményeket.”

Jenson Button már azzal is nagy lépést tett az autó fejlesztését illetően, hogy célba ért az Ausztrál Nagydíjon, a munka azonban nem állhat meg a csapatnál.

„Melbourne nagy kihívást jelentett számunkra, de számos pozitív tapasztalattal gazdagodtunk. A teljesítményünk jórészt még számunkra is ismeretlen volt a hétvége előtt, hiszen nagyon kevés teszttel a tarsolyunkban érkeztünk. De eljutottunk a kockás zászlóig, ami azt jelentette, hogy rengeteg új adatot gyűjtöttünk, amelyekből sokat tanulhatunk. Persze senki nem lehet elégedett, ha a mezőny hátuljában végez, és tudjuk, hogy még rengeteg munka áll előttünk a lemaradásunk áthidalásáig” - nyilatkozta Button, aki egyszer, 2009-ben nyert Malajziában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: