DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Van der Garde nem fogja tartani a száját

A pletykák szerint a Sauber 15 millió euróval kenyerezte le, hogy mondjon le a kívánt F1-es ülésről – a holland a közeljövőben nyilvánosságra fogja hozni a részleteket, ezzel újra borsot törhet a csapat orra alá.

Nagyon úgy tűnik, hogy dacára a jogi hercehurcának és hatalmas sajtóvisszhangnak Giedo van der Gardét nem fogjuk a Sauber színeiben versenyezni látni – valószínűleg már más csapatéban sem, figyelembe véve, hogy pereskedésével milyen negatív képet alakított ki magáról a lehetséges munkaadók szemében –, külföldi sajtóértesülések szerint ugyanis a felek peren kívül egyeztek meg arról, hogy a holland lemond szerződéssel biztosított üléséről.



Ehhez a csapatnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a holland források szerint van der Garde 15 millió eurós kárpótlást kap azért – plusz a jogi költségek –, hogy a háttérbe húzódik, és hagyja a svájci istálló jelenlegi két versenyzőjét, Felipe Nasrt és Marcus Ericssont versenyezni. Egyes találgatások alapján Bernie Ecclestone közbelépésének köszönhető az egyezség, másik szerint Peter Sauber, vagy Nasr és Ericsson aggódó támogatói fizettek. De felmerült egy olyan lehetőség is, mely szerint van der Garde milliárdos apósa, Marcel Boekhoorn részesedést fog vásárolni az istállóból.

A Sauber is megerősítette, hogy sikerült dűlőre jutni tavalyi tartalékpilótájával – ám kiemelte, nem szándékozik részleteket elárulni a megállapodást illetően. „Örülünk, hogy az ügy végére pont került. Ami a részleteket illeti, nem kommentálhatunk bizalmi okok miatt, nem fűzünk hozzá semmit a spekulációhoz.”

Van der Garde azonban nem így látja a helyzetet: menedzsere, Jan-Paul ten Hoopen a De Telegraaf lapnak elmondta, a közeli jövőben beszélni fognak. „Holnap (azaz ma, szerdán), vagy az azt követő napon információt teszünk közzé” – ígérte a menedzser, a Sauber feje pedig tovább főhet, igaz, ez már csak kis bosszúság lesz a félig bíróságon töltött versenyhétvége megpróbáltatásai után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: