DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Van der Gardét megveszi kilóra a Sauber?

Külföldi sajtóértesülések szerint végre elülhet a por Giedo van der Garde és a Sauber F1-es istálló viharos ügyében, miután a hinwilli istálló 15 millió eurót fizet a holland pilótának, ha az eltekint a további jogi lépésektől.

Ennyire becsülik tehát a Sauber vezetői az igazság árát. Mint ismert, van der Garde érvényes szerződéssel rendelkezik az idei F1-es idényre a Sauberrel, ám a svájci csapat ezt figyelmen kívül hagyva később leigazolta Felipe Nasrt és Marcus Ericssont is, így a holland hirtelen pilótaülés nélkül találta magát.

Talán sokaknak szimpatikusabb lett volna, ha szépen csendben félrevonul a sarokba, és hallgat (bizonyára másokkal is történt már hasonló az F1 előszobájában), van der Garde azonban a lehető legmesszebb elment igazáért, és jogi útra terelte az ügyet. A Saubernek az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését ezért ki is kellett hagynia, különben félő volt, hogy a bíróság lefoglalja az összes felszerelésüket, míg Monisha Kaltenborn csapatfőnököt a pilóta jogásza már börtönbüntetéssel fenyegette, amennyiben nem ülteti be egyik autójába védencét, aki mellesleg nem is rendelkezett az F1-es induláshoz szükséges szuperlicensszel.



Van der Garde sokáig állította, a pénz őt nem kárpótolná semmiért, és csak egy megoldást tart elfogadhatónak – ha megkapja, ami jár neki: a Sauber egyik versenyzői ülését. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy mégiscsak van az a pénz, miért hajlandó eltekinteni a további jogi lépésektől. Állítólag 15 millió eurójába fog fájni az amúgy is anyagi gondokkal küzdő kiscsapatnak, hogy végleg megszabaduljon a – jogosan – kötekedő hollandtól.

Ha gonoszok lennénk, leírnánk ide, hogy sebaj, majd Ericsson ezt is kifizeti, hogy megtarthassa helyét az F1-ben! És picit azok vagyunk, mert leírtuk…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: