DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Baumgartner Zsolt furikázta a szőke bombázót

A 2015-ös F1-es Ausztrál Nagydíj szervezői rendhagyó szempontok alapján választottak idén nagykövetet versenyük promótálására, hiszen Elyse Knowles szexi szupermodellt kérték fel a feladatra.

A meseszép szőkeség múlt héten Melbourne utcáin és Parlamentje előtt parádézott egy kétüléses F1-es Minardi utasaként, de egy néhány napja közzétett videóból most azt is megtudhattuk, ki volt a sofőrje. Nos, nem más volt ez a szerencsés pilóta, mint Magyarország első és máig egyetlen F1-es versenyzője, Baumgartner Zsolt, aki évek óta az említett, a Minardi 2000-es versenymodelljének alapjaira épült, 750 lóerős, kétüléses F1-es autó egyik állandó sofőrjének számít a különféle promóciós eseményeken.

Az alábbi videóban Zsolt angol nyelven nyilatkozik, a videó alatt közöljük ennek magyar fordítását.

Baumgartner Zsolt: „Ez az autó nagyon ideges természetű, ezért nagyon óvatosan kellett vele fordulni a Parlament előtti villamossíneken. Valójában, amikor a versenypályán vezetjük ezeket a kétüléses gépeket, akkor is teljesen más érzést nyújtanak, mint egy igazi együléses F1-es autó, mivel más a karakterisztikájuk, például sokkal nagyobb a tengelytávjuk. Ezek a kétüléses modellek inkább csak promóciós célokat szolgálnak, de ha egy versenypályán igazán odatesszük magunkat, akkor GP2-es vagy F3000-es köridőket azért oda lehet sózni velük, szóval azért ezek is izgalmas élményt tudnak nyújtani egy versenyzőnek. Aki pedig csak utasként beül mögénk, annak ez mindig elképesztő élményt jelent, hiszen az F1-es autókéhoz hasonló gyorsulási és fékezési erőket tapasztalhat meg a saját bőrén, amit mondjuk egy egyszerű F1-es show carban ülve nem érezhet.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: