DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Duna és a Petőfi TV közvetíti az F1-et

Az idei szezonban már senki ne az M1 csatornán keresse a Formula-1 magyar közvetítését - a sport ebben az évben kétszer is költözni fog a közmédián, a kínálat azonban már most is bővül.

A közmédia csatornaleosztásában és műsorkínálatában jelenleg is zajló átalakítások az F1-re is hatással vannak, így a hétvégén startoló szezon előtt a biztonság kedvéért tájékoztatjuk olvasóinkat arról, hogy hol is keressék szeretett sportjukat.

Míg az elmúlt három évben az M1 és az M2 szolgáltak a közvetítések és az ismétlések helyéül, idén a Formula-1 az ország teljes területén szintén elérhető Dunára költözik.

f1 (2)



A sugárzott tartalmat azonban mindez csak pozitívan érinti. A második szabadedzések továbbra is péntek éjszakánként, felvételről kerülnek adásba, immár a Dunán, amely során a kommentátorok továbbra is igyekeznek majd a nézői kérdésekre válaszolni.

A szombati időmérőt és a vasárnapi futamot a Dunán élőben közvetítik, és mindkét eseményt, azaz immár az időmérőt is megismétlik ugyanazon éjszakán a Petőfi TV-n.

A közmédia egyúttal az autósportos kínálatát is bővíti, hiszen megszerezték az F1-es betétfutamok, azaz a GP2, a GP3 és a Porsche Supercup közvetítési jogát is - ezen sorozatok eseményeiről a vasárnapi versenyek ismétlése után sugároznak egy félórás összefoglalót a Petőfi TV-n.

A közvetítések stábjában mindezek mellett csak kisebb bővülés megy végbe - a kommentátorfülkében Szujó Zoltán és Wéber Gábor ül majd, míg a stúdióvendégeket illetően Michelisz Norbert, Kiss Pál Tamás és Kiss Norbert mellé Talmácsi Gábor is csatlakozik. A futamokra utazó riporter pedig immár nem mindig Bobák Róbert lesz, hiszen Ujvári Mátéval felváltva töltik majd be ezt a szerepet.

Ám a Dunára és a Petőfi TV-re való költözés is csupán ideiglenes, hiszen még a 2015-ös idény során újabb csatornaváltásra kerül sor. Nyáron ugyanis elindul a közmédia újabb állomása, az M4 Sport, amelyen a tervek szerint már az összes F1-es eseményt és a betétfutamokat is élőben sugároznák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: