DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Vettel és Raikkönen tökéletes kombináció

A maranellói F1-es gárda csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nemcsak ezt mondta el, de egyúttal néhány érdekes részletet is elárult két világbajnok pilótája személyiségéről, illetve egyéni szokásaikról.

„Ők két különböző karakter. Kimi (Raikkönen) az a fajta ember, aki nem szeret ostobaságokról csevegni, ő mindig szeret komolyan beszélni, és nála soha nem tudhatod, hogy vajon néhány perc beszélgetés után kezet nyújt neked és elmegy, vagy órákon át beszéltek, és a végén megölel! Vannak, akik szerint ez furcsa, de a versenyzők furcsák. Ő ettől még egy nagyon jó srác és kiváló pilóta” – ért első jellemrajzának végére Arrivabene, majd rögvest hozzá is látott a következőhöz.

„Seb (Vettel) más – ő a vérprofi. Egy másik német fickóra emlékeztet engem…” – utalt nyilvánvalóan Michael Schumacherre a csapatfőnök. „Ámulatba ejt a koncentrációs képessége, és az, ahogyan az autó részletein dolgozik. Ő mindig jegyzeteket készít, és ezek tartalmát megosztja velünk az értekezleteinken. Ez egy nagyszerű dolog.”



„Tehát két különböző személyiségű pilótával dolgozunk együtt, de mindketten rendkívül elhivatottak a projektünk iránt. Sebastian máris teljes mértékben beilleszkedett a csapatba, és 120%-ig tagja a családunknak. Ő egy nagyon szórakoztató srác is egyben, egy szuper egyéniség, aki két lábbal áll a földön. Nagyon egyszerű, közvetlen személyiség, de nem lep meg, hogy négyszeres világbajnok. Michael (Schumacher) óta pedig Kimi a Ferrari egyetlen világbajnoka. Tökéletes kombináció!” – veregette meg saját vállát 2015-ös pilótaválasztása kapcsán a Scuderia csapatfőnöke. 

A Ferrari a téli teszteken rendkívül biztató formát mutatott, és sokak szerint ők lehetnek idén a Mercedes istálló első számú kihívói a vb-címért folytatandó harcban. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: