DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az ausztrálok egy dologtól félnek, és az nem a bojkott

Az Ausztrál Nagydíj szervezőihez is gyorsan eljutott az a híresztelés, amit a napokban egy német lap vetett fel. De hogy a csapatok bojkottálnák a jövő hétvégi futamot? Ugyan, ennél nagyobb gondok is vannak.

aus



A Sport Bild azzal a felvetéssel állt elő, hogy Fernando Alonso tesztbalesete akár a szezonnyitó sorsát is befolyásolhatja, hiszen ha kiderül, hogy a spanyolt áramütés érte a McLaren vezetése közben, elővigyázatosságból a többi csapat is visszamondhatja részvételét az idénynyitótól. Bár a feltételezésről szinte süt, hogy nem sok valóságalapja van, a bojkott lehetőségét felvetették az Ausztrál Nagydíj egyik szervezőjének, Andrew Westacottnak, aki csak megerősíteni tudta, hogy semmi efélétől nem kell tartani.

„Naponta többször is beszélünk a csapatokkal, a FOM és az FIA képviselőivel, de semmiféle bojkott lehetősége nem merült fel” - idéző őt a West Australian. „Minden csapat itt lesz Melbourne-ben, mindenki izgatott a szezonkezdet miatt, a felszerelés úton van, az F1-es személyzet egy része pedig már az Albert Parkba érkezett, hogy mindent előkészítsenek a közvetítéshez. Emellett a mi részünkről is minden rendszer száz százalékos biztonsággal működik.”

„Mindössze egyetlen dologtól félünk, mégpedig attól, hogy hogyan tudjuk majd kordában tartani az ausztrál közönség lelkesedését a négy nap során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: