DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton körülbelül 2022-ig versenyezne

Egy interjúban a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton elárulta, milyen tervei vannak az idei évre nézve, de emellett hosszabb távra is előretekintett: elmondta, hány évre tervez még az F1-ben.

A világbajnoki címvédő, Lewis Hamilton a laureus.com című portálnak nyilatkozott az előtte álló szezonról, esélyekről és lehetséges ellenfelekről. A brit szavaiból kiderül, hogy továbbra is úgy érzi, hogy a mezőny előtt járnak, célja pedig nem más, mint a tavalyi eredmények felülmúlása – csak emlékeztetőül: tavaly 19-ből 11 versenyt nyert, amivel schumacheri és vetteli magasságokba lépett dominancia terén...

„Azt hiszem, 2014 karrierem egyik, ha nem a legjobb éve volt” – nyilatkozta a brit versenyző. „Még ha az idő nagy részében a mezőny előtt jártunk is, kihívást jelentett az, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk. De idén még jobbak akarunk lenni, és még nagyobb dominanciára vágyunk” – fogalmazta meg vágyait a tavaly csapattársát legyőző pilóta.

hamilton_teszt



„A terv az, hogy legalább olyan jól vezetek, mint tavaly, de szeretnék még jobb lenni” – folytatta Hamilton, aki nem bánná azt sem, ha a korábbinál nagyobb küzdelemre kényszerítenék a riválisok: „Roppantul szeretek versenyezni, beleértve a más csapatok jelentette kihívást is, amikor kijönnek minden versenyző és istálló erősségei és gyengeségei. Erről szól ez az egész, mindenkivel meg kell küzdeni, ráadásul boldogabbak is az emberek, ha az autók közel vannak egymáshoz és igazi verseny alakul ki. Én ezt szeretem csinálni.”

Hamilton emellett visszavonulásáról is beszélt, pontosabban arról, hogy ez még mennyire nem aktuális kérdés az esetében: „Úgy gondolom, hogy ha lesz olyan szerencsém, hogy képes leszek a teljes karrieremet végigcsinálni, akkor, mivel csak most lettem harminc, hét-nyolc jó évem lehet még.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: