DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Ott lesz az Ausztrál Nagydíjon a Manor

Két nappal Fernando Alonso szomorú bejelentése után, miszerint orvosi javaslatra kihagyja a 2015-ös F1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, íme, egy örömhír: a Manor ott lesz a melbourne-i rajtrácson.

Ezt a Marussia utódjaként futó istálló sportigazgatója, Graeme Lowdon erősítette meg: „Bevallom, az elmúlt hat hónapban volt néhány pillanat, amikor nem volt teljesen egyértelmű, hogy el fogunk jutni erre a pontra, de most annál örömtelibben és izgatottabban jelenthetem be, hogy borzasztóan sok ember még keményebb munkájának köszönhetően készen állunk az újbóli versenyzésre. Az utóbbi néhány hónap egy hullámvasút volt nekünk – és külön köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak is, amiért kitartottak mellettünk.”

A Manor tehát – bár egy átmeneti autóval, amely a 2014-es Marussia 2015-ös szabályok szerint átalakított változata, de – ott lesz az alig több mint egy hét múlva esedékes Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, sőt, már építik idei ún. „dizájnjukat” is (kérdés, hogy miért nem autónak vagy modellnek nevezik), amit az év későbbi szakaszában fognak bevetni.



A csapat egyúttal azt is megerősítette, hogy az energiaiparban érdekelt Stephen Fitzpatrick az új megmentőjük, aki befektetőként a projektjük mögé állt, míg az ideiglenes csapatelnöki pozícióba a Sainsbury korábbi elnök-vezérigazgatóját, Justin Kinget nevezték ki.

Egyik idei pilótájuk, Will Stevens kilétét már korábban felfedték, ám a csapattárs személye továbbra is kérdés, ebben a témában egy külön szavazást is indítottunk olvasóink számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: