DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Teljesíti a Force India kérését Ecclestone

A silverstone-i kiscsapat ugyanis előleget kért a tavalyi eredményekért járó pénzjutalomból, hogy ott tudjon lenni az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Ecclestone 30 millió dollárt oszt szét.

A Force India csaknem egy hónapnyi késéssel, az utolsó tesztre készült el 2015-ös autójával, a VJM08-cal, amely a csütörtöki nyitónap helyett péntek délben gurult pályára Barcelonában. A csapat azonban csupán egyetlen autóval készült el, és Bernie Ecclestone támogatását kérték, hogy a második kocsit is le tudják gyártani az Ausztrál Nagydíjra – előleget akartak kapni a 2014-es kereskedelmi jogdíjakból. A csapat arra hivatkozott, hogy nem csupán ők, hanem a Sauber és Lotus is anyagi nehézségekkel küzd.

A The Times lap értesülései szerint a Force India kérése megértő fülekre talált Ecclestone-nál, aki 30 millió eurót utal át a gondban levő istállóknak. A pénzt a következő napokban kaphatják meg, az F1-es rakományt szállító repülőgépek hétvégén indulnak Ausztráliába.



„Bernie ígéretet tett, hogy támogatja a csapatokat” – árulta el Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese. „Ha pedig a támogatás átér, teljesíteni tudják majd az első pár versenyt. Egyértelművé tettük a kereskedelmi jogok tulajdonosának, hogy problémáink vannak, akárcsak a Lotusnak és Saubernek. Ez nem csupán egyetlen csapatra korlátozódik. Bernie különösen megértő volt velünk. Ő is versenyző, és látja, hogy helyzet komoly.”

A Lotus, amely korábban büszkén hirdette, a tavalyi fellépő anyagi nehézség már a múlté, most elárulta, a téli hónapok rengeteg fejfájást okoztak. „A november, december és január a legrosszabb. Mivel a tervezés és gyártás ezen fázisában a költségvetésed 43 %-át elköltöd, miközben kívülről semmi sem érkezik” – mondta Gerard Lopez csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: