DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes félig üres pohara

Ezzel a költői képpel élt Toto Wolff csapatvezető, mikor az F1-es tesztelésen mutatott előnyt értékelte. Sikerült kisebb ellentmondásba is keverednie saját magával.

A Mercedes a két leggyorsabb időeredménnyel zárta az utolsó barcelonai tesztet, összeadva pontosan 20 versenytávot tettek meg 12 téli tesztnap során. Kevesen kételkednek benne, hogy az évet pontosan olyan, ha nem nagyobb dominanciával kezdhetik meg, mint amekkorával az előzőt zárták. Toto Wolff, az F1-es csapat üzleti ügyvezető igazgatója azonban, ahogyan megszokhattuk már tőle, nem bízza el magát.



„Mint tudják, a tesztelésből mindig nehéz olvasni. Jónak tűnik, most pedig azt kell bebizonyítanunk, hogy képesek lehetünk ugyanerre egy versenyhétvégén is, amihez a megszokott szkepticizmussal állunk hozzá, a félig üres pohár mentalitásával. Azt hiszem, optimisták lehetünk” – idézi Wolffot az espnf1.com, akinek kijelentései a szkepticizmust és optimizmust illetően nem férnek össze maximálisan egymással.

„Mindemellett egy lépéssel mindig előbbre kell járnod, látnod kell előre, mi történik a jövőben, mi fog a szabályokkal történni, felül kell kerekedned a politikai játékokon, és megértened, milyen technológiákat használhatsz a jövőben” – utalt Wolff arra, hogy 2017-től radikálisan megváltozhatnak a szabályok, de pontos tervek továbbra sem körvonalazódtak ki, a nagyobb csapatok és motorszállítók, köztük a Mercedes egymással ütköző álláspontokat képviselnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: