DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Vettelnek és Schumachernek is volt, nem kell

Köztudott, hogy Lewis Hamilton annak ellenére sem használja idén az 1-es rajtszámot, hogy tavalyi világbajnoki címe feljogosítaná erre. Számára az 1-es el is veszítette varázsát, hiszen minden bajnok használta.

Megtanulhattuk már az előző évek során, hogy a brit az élet több területén is az egyediségre törekszik, és ezen hozzáállását tükrözi választott rajtszámának használata is. Míg Sebastian Vettel tavaly nem habozott, hogy bajnokként felragasztassa autójára az 1-est, Hamilton büszke arra, hogy saját száma jóval ritkábban tűnt fel az F1 története során.

B-9EGUgWoAAhlLB



„Bárki használhatja az 1-es számot, ha megnyeri a bajnokságot, de számomra ez lényegtelen. A 44-es sokkal fontosabb nekem, mint az 1-es. És persze ez még nem jelenti azt, hogy nem én vagyok az egyes számú” - egyértelműsítette a brit Barcelonában, az utolsó tesztnapját követően. „A 44 a családi számom, hiszen ezt használtam, amikor először gokartozni kezdtem, majd az első bajnokságom megnyerésekor is ez díszelgett az autómon.”

„Mi olyan különleges az 1-esben? Vettelnek is volt, Schumachernek is volt, minden bajnoknak volt. Viszont egyikük sem használta a 44-est. A 44-es az enyém.”

Hamilton azt bizonyára nem tudja, hogy rajta kívül is volt már egy világbajnok, akik rövid ideig az autóján viselte a 44-est - persze még abban az időben, amikor a rajtszámokra egészen más szabályok vonatkoztak, és azok olykor versenyenként is változtak az autókon. Így fordult elő, hogy Jack Brabham az 1970-es Olasz Nagydíjon ezt a számot viselte a saját nevével fémjelzett BT33-asán. Persze az ausztrál akkor nem címvédőként volt ott a mezőnyben, mint most Hamilton.

A Mercedes pilótáját persze emlékeztették, hogy noha ennyire ellenzi az 1-es szám használatát, 2009-ben ő is kénytelen volt 17 futamon keresztül azt viselni az autóján uralkodó világbajnokként. Hamiltonnak persze erre is van válasza: „Nem nézett ki túl jól az autón. A 44-es sokkal szebb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: