DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: Az új McLaren egészen más kategória

Jenson Buttont csodálattal tölti el, hogy a McLaren mekkora szemléletváltáson esett át az autó tervezését illetően. Tudja, hogy az új irányvonal sikerekhez vezet majd, ám azt is, hogy mindehhez idő kell.

A McLarenen belül a szerkezeti átalakítások már az előző években megkezdődtek, és nem is feltétlenül álltak kapcsolatban a Honda érkezésével. Button szerint mindenképpen szükség volt valamilyen szintű irányváltásra, hiszen bebizonyosodott, hogy a korábban használt elvek már sehova sem vezettek. Ahogy a brit mondja, ennek hatásai máris érződnek az idei autón.

123



„Teljesen más filozófiát követ az aerodinamika és az egész aerodinamika stílusa tekintetében. A légáramlatok így más irányban haladnak, tehát minden máshogyan működik. Az autó által nyújtott érzést tekintve olyan, mintha egy teljesen más kategória lenne” - nyilatkozta Button.

„Ez egy olyan irányvonal, ami mindenképpen be fog válni a csapatnak a jövőben, most azonban még nagyon korai szakaszban járunk. Ám erre szükségünk volt ahhoz, hogy ismét az élen harcolhassunk - a tavalyi irány megtartásával sohasem lehettünk volna olyan jók, hogy a világbajnokságért harcoljunk, ez az új viszont segít ebben, és ez benne a legizgalmasabb.”

„Ám amint azt már mondtam, a egész csomagon, az autón és a hajtásláncon is sok munkára van még szükség, hogy az élre kerüljünk. Persze ezt mindig is tudtuk, hogy így lesz.”

Buttonnak már csak abban kell bíznia, hogy az újítások célt érnek még azelőtt, hogy az ő ideje lejárna a McLarennél - a hírek szerint kétéves szerződést írt alá a tavalyi szezon végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: