DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Elővigyázatosságból megállt Ericsson a pályán

A svéd ezt leszámítva hibamentes edzésnapot futott, és bár a többséghez hasonlóan szuperlágy gumikat használt, a Sauber nem végzett annyira elöl, mint az elmúlt két napban.

A svájci csapat csütörtökön második, pénteken egy harmadik helyet hozott, ma a nyitónap után visszatérő Marcus Ericsson a hatodik lett. A leggyorsabb Lewis Hamiltontól 1,455 másodpercre maradt le, a legjobb négybe kerüléstől azonban csak három tized választotta el. Az utolsó órában megállt a pályán, a csapat indoklása szerint viszont ez csak elővigyázatosságból történt, mivel valami szokatlant vettek észre a bejövő adatok között. Ellenőrzés után a végső percekre Ericsson még kijött a bokszból.



„Újra jó napunk volt, amely során sikerült sok kört teljesítenünk” – nyilatkozott a 123 fordulóig eljutó versenyző, ez 572 kilométernek felel meg. „Hasonló programon mentünk végig, mint két nappal ezelőtt. Általánosságban jó nap volt, nagy mennyiségű adatot sikerült begyűjtenünk, ami fontos. Több rajtgyakorlatot végeztem, kiállásokat, rövid etapokat különböző keverékeken, és ismét majdnem egy teljes versenyszimulációt. Összességében jó nap volt utolsó felkészülésnek, mielőtt Melbourne-be megyünk.”

Marcus Ericsson ma szögre akasztotta a bukósisakot, már ami a tesztszereplést illeti, az utolsó napon még Felipe Nasr veszeti a Sauber Ferrari-motoros autóját. Az Ausztrál Nagydíjon kiderül, milyen helyezésekre sikerül váltani a biztató edzéstempót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: