DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Caterham: Itt a vége, fuss el véle

Igaz, hogy a Marussiát is az elárverezés elől mentették meg, de nagyon úgy tűnik, hogy a Caterham tényleg erre a sorsra fog jutni: hamarosan fizikailag is megszűnik létezni a méregzöld istálló.

Még ma is nehezen hihető, hogy a Caterhamnek – igaz, csak a közösségi finanszírozásnak köszönhetően – sikerült visszatérnie Abu Dhabira, az új szezonban mégis a Marussia/Manor lesz az, amely valószínűleg ott lesz az Ausztrál Nagydíj rajtrácsán.

Mialatt a Manor gőzerővel készül a melbourne-i megmérettetésre, a leafieldieknél elindul a gyászmenet, hiszen a futam hetében kezdődik a csapat eszközeinek elárverezése a Wyles Hardy and Co. szervezésében.



A március 11-12-én tartott aukción olyan kulcsfontosságú alkatrészeket árvereznek el, mint a bokszutcai felszerelések, kerekek, karosszéria-elemek, sőt, kalapács alá kerülnek a 2014-es autók is, melyeknek kikiáltási ára egyenként 18 ezer font, azaz megközelítőleg 7,2 millió forintnak megfelelő összeg.

Ez az árverés azonban csak a vég kezdete, hiszen a hónap második felében, sőt, áprilisban és májusban is további eseményekre kerül sor, így lassan, de biztosan felszámolásra kerül a 2010-ben induló kiscsapatok legígéretesebbje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: