DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egyre csökken Toto Wolff befolyása a Williamsnél

A Mercedes sportigazgatója újabb öt százalékot adott el a grove-i F1-es gárdában birtokolt részvényeiből, méghozzá annak az amerikai üzletembernek, aki már tavaly is vásárolt tőle részesedést.

Néhány éve Toto Wolff még a Williams egyik pénzembereként tűnt fel a színen, és csak később lett a Mercedes világbajnoki hadjáratának egyik élharcosa – ennek ellenére még mindig birtokol néhány százalékot a nagymúltú grove-i istállóban, igaz, ez egyre inkább közelít a nullához.

Tavaly még 15%-os részesedéssel rendelkezett, ebből eladott ötöt az egészségügyben mozgó amerikai üzletembernek, Brad Hollingernek, és a mostani tranzakció is öt százalékról szólt, szintén Hollinger részvételével.



Wolff a Mercedesnél betöltött pozíció miatt döntött úgy a Daimlerrel közösen, hogy csökkenti befolyását a grove-iaknál. „Amikor a Williamstől a Mercedeshez mentem, úgy döntöttünk a csapattal, hogy folyamatosan csökkentem a részvényeimet. Nem akartuk bárkinek odaadni, olyat kerestünk, aki valóban értékes a csapat és a család számára. Brad tökéletes választás ebből a szempontból.”

„Ennek következtében már csak öt százalékot birtoklok, amelyre egyszerű pénzügyi befektetésként tekintünk a Daimlerrel. Jelenleg ez a helyzet, és nem tervezem megváltoztatni. Mint befektetés, nagyon kedvelem a céget” – idézte Wolffot az Autosport.

Hollinger 10%-os részesedése azt is jelenti, hogy ő lett a második legnagyobb részvényes a csapatban Frank Williams után (52%), valamint Patrick Head (9%) előtt.  A maradék 24% a részvénypiacon található.

Ami az új vásárlót illeti: Hollinger régóta a sportág rajongója, és úgy érzi, jó befektetést csinált. „Amellett, hogy lelkes Forma-1-rajongó vagyok, emellett üzletember is, aki nem vág bele egy üzletbe anélkül, hogy ne profitáljon belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: