DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Massa: Szép-szép, de az F1-be nem kellene

A vicces mondás szerint az emberek a zsiráfról vannak ilyen véleménnyel: „Szép-szép, de otthonra azért nem kéne.” Most Felipe Massa használta ugyanezt az analógiát Max Verstappenre és az F1-re utalva.

A brazil ugyan maga is szuperlatívuszokban beszélt a Formula-1 legfelkapottabb fiatal tehetségéről, aki hamarosan a Toro Rossóban debütál majd, ám szerinte akármilyen jó is, életkora miatt nem lenne szabad versenyezni hagyni a fiatal hollandot.

Verstappen



„Őszinte legyek? Szerintem elképesztő, amit művel” - mondta Massa a crash.net-nek. „Ő egy nagyszerű versenyző, aki korábban mindenben nyerni tudott, ám az F1 még túl korai számára. A dolgok egyszerűen nem mehetnek ilyen gyorsan - neki pedig még vezetői engedélye sincs.”

„Verstappen számára nem jelent gondot, hogy gyors legyen az autóban, de a tapasztalat akkor is rengeteget számít. Talán lesznek olyan hiányosságai, amelyek valamilyen balesetet vagy problémákat jelentenek majd számára. De persze remélem, hogy nem történik ilyen vele.”

Massa egészen odáig ment, hogy szerinte már idén is meg kellene tiltani az F1-es részvételt Verstappennek. Erre persze aligha fog sor kerülni, hiszen az életkorra és tapasztalatra vonatkozó korlátozások csak a 2016-tól érkező pilóták számára lépnek érvénybe.

„Nem tudom, hogy akarnak-e változtatni a szabályon, de az FIA-nak őt is bele kellene vennie, hiszen elég érthetetlen, hogy éppen most debütálhat egy 17 éves, amikor megszületik ez a döntés. Hagyták, hogy leszerződtesse őt a Toro Rosso, aztán szinte másnap meghozzák a szabályt” - értetlenkedett Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: