DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Wehrlein egyelőre befejezte a tesztelést

Valószínűleg utoljára ült autóba a 2015-ös szezon kezdete előtt Pascal Wehrlein, bár ha ismét probléma történik a Mercedesnél, ő kész lesz beugrani, és újabb lehetőségre vár - akár a Force Indiánál is.

Csütörtök után ismét lehetőséget kapott Pascal Wehrlein, aki akkor délelőtt a Force Indiát, délután pedig a Mercedest is vezethette, szombaton viszont egész nap a silverstone-iak 2014-es specifikációjú gépét hajtotta. A német körök szempontjából a hatodik, összességében a hetedik helyen végzett.

„Nagyszerű érzés volt visszaülni az autóba a meglepetésszerű csütörtöki nap után, és a szombat is nagyon jól sikerült. Amikor egyik autóból egy másikba ülsz át, hirtelen minden más lesz – például a gombok a kormányon, és a vezethetőség.”



Wehrlein hozzátette, hogy milyen érzésekkel zárta ezt a hetet. „A csütörtöki nap sokat segített, és nagyon sokat sikerült tanulnom. A csapat is segített abban, hogy belerázódjak a szerepembe, nagyszerű légkör uralkodott és mindenki kedves volt hozzám. A nap folyamán sikerült egy hosszabb etapot is beiktatni, és a jövőben is szeretném, ha lenne alkalmam a csapattal gyakorolni.”

Vasárnap már Nico Hülkenberg vezetheti a VJM07-02-est, a csapat reményei szerint az utolsó napon, ahol a 2014-es autót kell használniuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: