DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton már most sajnálja az ellenfeleket

Az F1-es címvédő már vezette az új Mercedest, és bár nem írja le riválisait, rámutatott, az Ezüstnyilak erősebbek és fölényesebbek lehetnek még a tavaly mutatottnál is.

Vasárnap kezdődik a 2015-ös szezon első tesztje Jerezben, amelyen betekintést kaphatunk abba, mennyit sikerült megőriznie tavalyi fölényéből a mezőnyt domináló csapatnak, a 19-ből 16-szor nyerő Mercedesnek. Új autójuk, a W06 Hybrid bejáratás keretében már járt a pályán, pénteken Silverstone-ban, ekkor láttak napvilágot a róla készült első fényképek is. A címvédő világbajnok, Lewis Hamilton is kipróbálta új játékszerét, és már most magabiztos, ha az kerül szóba, mennyi előrelépést tettek a tél során.



„Érdekes szezon lesz” – mondta a kétszeres bajnok a formula1.com-nak. „A Honda újra itt van, ami csodás dolog a McLarennel közös történetükből kiindulva. Izgatott vagyok, mire fog a Williams menni, nagyszerű dolog, hogy egy ilyen ikonikus csapat áll az élmezőnyben, várom, hogy remélhetőleg harcolhatok velük. És természetesen ott van a Red Bull és Ferrari is.”

Téved azonban, aki azt a hibás következtetést vonja le, hogy Hamilton felzárkózást és kiélezett csatát vár a felsorolt csapatoktól. „Ami sajnálatos ezeknek a fickóknak, hogy nehéz lesz hozni a szintjét annak, amink nekünk van. Sok a terület, ahol fejlődhetünk, és még jobbak lehetünk, mint tavaly. Ezt nehéz elhinni egy olyan domináns szezon után. De ismerem a csapatot, tudom, milyen bámulatosak tudunk lenni.”

Hamilton első hivatalos szereplésére az új autóval a jerezi teszt második napján, hétfőn kerül sor. Ő vezet szerdán is, vasárnapot és keddet Nico Rosberg kapja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: