DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szirotkin miatt került bajba a Force India?

A rendszerint igen jól értesült finn Turun Sanomat tapasztalt tudósítója roppant érdekes információkat osztott meg arról, miért kerülhetett nehéz helyzetbe az indiai F1-es istálló.

Várható volt, hogy lesz még egy-két meredek fordulat a Force India aktuális történetében, de azt nem sejtettük volna, hogy Szergej Szirotkin neve is felbukkan egyszer csak... A silverstone-i istálló, mint az köztudott, kihagyja a jerezi tesztet, s bár ezt a vezetőség tagadja, a feltételezések szerint súlyos anyagi gondok állnak a dolog hátterében.

Néhány napja az a vad pletyka merült fel, hogy a Renault a Red Bullt „magára hagyva” szorosabb kapcsolatot építene ki a silverstone-iakkal, most pedig egy másik váratlan név merült fel: Szergej Szirotkiné, akit hosszú időn át potenciális Sauber-pilótaként tartottak számon, hiszen az úgynevezett „orosz mentőcsomaggal” együtt érkezett meg Hinwilbe.

forceindia_2015_festes_1



Most viszont a rendszerint igen jól értesült finn Turun Sanomat arról számolt be, hogy a még mindig csak 19 éves Szirotkin továbbállt, méghozzá a Force Indiához, s a téli teszteken vezethette volna az autót – feltéve, hogy megérkezik a szponzori pénz, aminek hiánya valószínűleg a Sauber-szerződésnek is útjába állt.

„Forrásaink szerint a jerezi teszt terve azért dőlt össze, mert Szergej Szirotkin beígért szponzori pénze nem érkezett meg időben” –írja a lap. „A Sauber-szerződést érvénytelenítették, s az volt a terv, hogy Szirotkin lesz a Force India idei tartalékversenyzője, részt vehet a téli teszteken, és hét péntek délelőtti szabadedzésen is. Aztán amikor a pénz nem jött meg időben, a Force India visszalépett a teszttől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: