DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lynn: A Red Bullnál nem lett volna helyem

Nem gyakori, hogy egy versenyző önszántából hagyja el a Red Bull utánpótlásprogramját, ezért is meglepő, hogy a GP3 bajnoka, Alex Lynn a Williamsnél kötött ki.

A héten jelentette be a Williams, hogy tesztpilótaként a csapatban köszöni Alex Lynnt, a GP3 21 éves bajnokát, akinek korábbi eredményei között szerepel a makaói F3-as nagydíj megnyerése is. Ez egyúttal azt is jelentette, hogy a brit pilóta szakított a Red Bull juniorprogramjával. Carlos Sainz Jr. leigazolása előtt még a Toro Rossóval is szóba hozták nevét, nem sokkal ezelőtt pedig arról számoltunk be, hogy az energiaitalosok támogatásával a GP2 élcsapatába, a DAMS együttesbe került. Lynn most megindokolta, miért hagyta ott a nagy presztízsű juniorprogramot.



„A kapcsolatom a Red Bull-lal a végéhez ért” – mondta a Braintree and Witham Times című lokális angol lapnak. „Be kell vallani, ők kijelölték az F1-es versenyzőiket, én pedig tudtam, hogy nem lesz lehetőség a Red Bullnál való versenyzésre a következő két évben, az pedig túl késő lenne számomra. Tiszteletben tartom ezt. Örültek volna, ha maradok, de azt mondták, nem tilthatják meg, hogy valóra váltsam az álmaim.”

A Red Bull juniorprogramját tavaly alkotó versenyzők közül így mindössze egy maradt, aki nem léphetett fel a Formula-1-be és nem is hagyta ott az utánpótlás-szisztémát, ő Pierre Gasly, Carlos Sainz Jr. mögött a WSR 3.5 tavalyi második helyezettje. Idén éppen Lynn csapattársa lesz a GP2-es DAMS istállónál, amely Lynn távozásáig úgy tűnt, a Red Bull C-csapata lesz 2015-ben. Várható, hogy a programba új, alacsonyabb kategóriákban járó pilótákat vesznek fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: