DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ericsson: Ezért akarunk harcolni 2015-ben

Marcus Ericssonnak nem sok jövőt jósoltak az F1-ben a Caterham csődje idején, most viszont megújult erővel vág neki a küzdelmeknek, hiszen szponzorai üléshez segítették a Saubernél.

Amilyen meglepő volt a 2013-as GP2-es szezont hatodik helyen záró svéd caterhames szerződése tavaly, olyannyira felhúztuk a szemöldökünket akkor, amikor megtudtuk: 2015-ben Marcus Ericsson a Saubernél versenyez majd. A svájci istálló új autójának ma reggeli bemutatója után az évadnak megújult erővel nekivágó 24 éves pilóta is kifejtette érzéseit az előtte álló kihívásokról.

„Nagy elégedettséggel tölt el, hogy a Sauber F1-es csapatánál vezethetek. Egy nagyon nehéz szezont követően az a célunk, hogy visszatérjünk a középmezőnybe, hiszen a csapat mindig is ide tartozott. Ami engem illet, szeretném folytatni a tanulási folyamatot, hogy minél jobb Forma 1-es pilóta legyen belőlem – a Sauber pedig a lehető legjobb csapat erre. Ebben a sportágban nagyon nehéz megfelelő célokat kitűzni, hiszen nagyon sok dologtól függ a teljesítményünk. Abban viszont mindenki egyetért, hogy pontokért szeretnénk harcolni.”

Ericsson legnagyobb eredménye a japán F3-as bajnokság megnyerése volt 2009-ben, az akkor öt győzelmet szerző svéd év végén pedig F1-es tesztlehetőséget kapott – nem is akárhol, hanem a világbajnoki címeket besöprő Brawn GP alakulatánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: