DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vajon megtartja-e festését a McLaren?

Csütörtök délután végre láthattuk az F1-es McLaren-Honda MP4-30-ast, mely sokakat a csapat régebbi festésére emlékeztet. Megeshet, hogy ez marad a végleges külső, de újabb durranásra is számíthatunk.

1997 és 2005 között az egyik cigarettamárka szponzorációjának köszönhetően volt ezüst-fekete az autó, a wokingiak legújabb prototípusa pedig – valljuk be – igencsak Hakkinen, Coulthard, Raikkönen és Montoya egykori gépeire hasonlít. Még a bemutató előtt számtalan színű és megnyerő koncepció látott napvilágot a kéktől kezdve a narancssárgán keresztül a piros-fehérig, így sokan csalódtak, amikor meglátták az MP4-30-as első fotóit.

Adam Cooper F1-es újságíró blogján elmélkedett arról, hogy vajon a csapat véglegesnek szánja-e ezt a festést, vagy változásokat terveznek-e még Melbourne előtt. A csapat igazgatója, Ron Dennis kifejtette, hogy a festés „hűen tükrözi a McLarent, mint márkát a 21. században”, amiből arra lehet következtetni, hogy az ezüst-fekete árnyalatok Wokinghoz, és nem a Mercedeshez köthetőek – ezt sokan viszont másképp látják.



Másik komoly kérdés a Santander helyzete: tavaly szeptemberben elhunyt a spanyol bankóriás vezetője (egyben óriási Forma-1- és Alonso-rajongó), a cég logói pedig nem jelentek meg sem az autón, sem a pilóták overalljain. Éppen a kétszeres világbajnok miatt érdekes kérdés az övék, ráadásul a télen igen szórakoztató reklámszpotot forgattak Jenson Buttonnal.

Talán a bank esetleges visszatérése, valamint egy eddig még ismeretlen szponzor megjelenése arra utalhat, hogy látunk még változást a Mclarenen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt – így a PR-malom ismét a wokingiak és a Honda malmára hajthatja a vizet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: