DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ecclestone: A rapper-Hamilton ismét győzni fog

Az F1 mindenható ura szerint sokkal jobb, hogy Lewis Hamilton nyerte a vb-címet, és úgy véli, hogy a brit 2015-ben ismét magához ragadja majd a legfényesebb trófeát.

Lewis Hamilton második világbajnoki címét szerezte meg 2014-ben, de Ecclestone szerint már a harmadik sincs messze. A 84 éves nagyfőnök szerint a brit már idén behúzhatja a titulust, annak köszönhetően, hogy a Mercedes ismét felül fogja múlni riválisait a fejlesztési versenyben.

„Favorit-e vagy sem, úgy gondolom, meg fogja nyerni” – mondta Ecclestone a Sky Sportsnak. „A Mercedes fantasztikus munkát végzett az erőforrását illetően, és még mindig a többi csapat előtt járnak. Nem hinném, hogy bárki is elkaphatja őket, talán csak három év múlva. Ezt viszont már nem engedhetjük meg.”



Hamilton tavaly 19 versenyből 11 győzelmet aratott, így a számok alapján egyértelműen felülmúlta csapattársát, Nico Rosberget, akinek csak öt diadalt sikerült behúznia. Ecclestone szerint ez csak jót tett a sportágnak, hiszen a britet többen ismerik, és nagyobb rajongótáborral is rendelkezik.

„Ő egy rapper, és ennek köszönhetően teljesen más közönséget tudunk megfogni. Jó világbajnok lesz belőle” – vélekedett az üzletember Hamiltonról, aki szívesen tölti idejét zenész barátaival, és külseje alapján is egyre inkább egy rapsztár fizimiskáját kezdi ölteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: