DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: Feltöltődtek az akkumulátoraim

A német pilóta örömódákat zengett csapatáról a Force India autóbemutatójának keretében, és bízik benne, hogy a 2015-ös szezonban még a tavalyinál is több sikerélmény vár a csapatra, mint az előző évben.

A 27 éves versenyző még mindig első dobogóját űzi, de a tavalyi eredmények jó alapot jelenthetnek az idei hadjáratra – a német Force India új autójának mexikóvárosi bemutatója előtt nyilatkozott a 2014-es szezonról, és az előtte álló kihívásokról.

„Biztosan mondhatom, hogy feltöltődtek az akkumulátoraimat – a karácsonyt a családommal és a barátaimmal tölthettem, ami lehetőséget adott arra, hogy pihenjek, és kikapcsolódjak.  Persze ilyenkor a szokásos tréningre is több idő jutott, ami jó alapot jelenthet a szezonkezdethez. Jó érzés kicsit lassítani a hosszú szezon után, de januárban már alig várjuk, hogy ismét autóba ülhessünk.”

Hülkenberg nem felejtette el megemlíteni a 2014-es szezont sem, melyet legjobbjának titulált. „Akkor éreztem úgy, hogy kész vagyok mindenre, és hogy meg tudok bírkózni mindennel, ami a sportághoz tartozik. A legfőbb dolog, amit megtanultam az az, hogy egy rossz időmérő után is lehet jó versenyt futni, csak a megfelelő stratégiára van szükség.”



A német fontosnak tartja azt is, hogy már régóta ismeri a csapatot, így nem kell folyamatosan beilleszkedési problémákkal küszködnie. „Ez kissé leveszi a nyomást az ember válláról, és másra tudok koncentrálni. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, a környezet segít kihozni a legtöbbet magamból.”

Az idei autók technikáját érintő szabályok nagyrészt változatlanok maradtak, ami Hülkenberg szerint megkönnyíti a csapatok dolgát szezon előtt. „Nincs meglepetés, hiszen tudod, hogy mit várhatsz majd. Persze kisebb változások mindig akadnak – mint például a kormány esetében –, amihez persze hozzá kell szoknunk, de a tél a legjobb alkalom erre. A szurkolók számára is jó a stabilitás, hiszen nem zavarodnak bele, mint egy-egy drámai változás esetén.”

Az korábbi Williams-, illetve Sauber-pilóta hozzátette, hogy nagyszerű a kapcsolata csapattársával, Sergio Perezzel. „Régóta ismerjük már egymást, hiszen 2005-ben együtt versenyeztünk a Formula BMW-ben – ha jól emlékszem, első versenyünkön mindketten ott álltunk a dobogón. Ma már elég profik vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mivel kell jobb teljesítményre sarkallni a másikat, és hogyan hajtsuk előre a csapatot.”

Hülkenberg 2015-öt illetően úgy véli, hogy „nagyszerű lesz a versenyzés, és sok pontot fogunk szerezni. Egy sikeréhes csapat tagja vagyok, és a tavalyi legjobb szezonunk után itt az idő, hogy megtegyük a következő lépést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: